Egipat: Istraga protiv osoblja na aerodromu

Neimenovani bezbjednosni zvaničnici i zvaničnici aerodroma izjavili su agenciji AP da vlasti ispituju osoblje aerodroma i da su počeli nadzor nekih zaposlenih koji su radili na letu ruske aviokompanije Mertrodžet, čiji se avion srušio 31. oktobra, sa 224 putnika i članova posade, 23 minuta po polijetanju iz Šarm el Šeika.

Svijet 07.11.2015 | 18:20
Egipat: Istraga protiv osoblja na aerodromu

Zamjenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič saopštio je da je egipatska vojska preuzela kontrolu nad registracijom putnika za letove iz Egipta.

Rusija je u petak obustavila sve letove u Egipat dok ta zemlja ne pojača bezbjednost vazdušnog saobraćaja, ali je odobrila posebne letove kojima će se ruski turisti vratiti kući.

Ruske aviopkomapnije šalju prazne avione u Egipat kako bi vratile kući Ruse kojih tamo ima, kako se procjenjuje, oko 80.000, uglavnom u ljetovalištima na Crvenom moru. Dvorkovič je rekao da je danas organizovano oko 10 takvih letova. Putnicima je dozvoljeno da ponesu samo ručni prtljag.

Britanska vlada i neimenovani američki zvaničnici izjavili su da postoje informacije koje ukazuju da je eksplozija bombe bila uzrok pada aviona.

Egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šukri izjavio je ranije u toku dana da Egipat nije dobio dovoljnu podršku svojih evropskih partnera u borbi protiv terorizma, kao i da Kairo nije dobio obavještajne podatke o avionskoj nesreći, na osnovu kojih su zemlje odlučile da suspenduju letove.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar