Турска креће у "освету" исламистима

Турска намерава следећих дана да покрене војну офанзиву на терористичку организацију Исламску државу, првој осумњиченој за крвави напад у Анкари, прошлог месеца, рекао је у среду турски министар спољних послова Феридун Синирлиоглиу.

Свијет 06.11.2015 | 11:26
Турска креће у "освету" исламистима

"Планирамо војно да делујемо на њих следећих дана" рекао је Синирлиоглу на конференцији о будућности Блиског истока у Ербилу, у ирачком Курдистану, преноси провладина агенција Андолија.

Турска војска, која је прошлог лета кренула у рат против тероризма, до сада је концентрирала своје операције на побуњенике Радничке странке Курдистана (ПКК).

Након самоубилачког напада у којем су убијене 102 особе и више од 500 рањено испред главне жељезничке станице у Анкари 10. октобра, турска полиција је извела више хапшења из џихадистичких кругова Турске.

Тужилац Анкаре држи да је тај најкрвавији напад у турској историји наредио штаб Исламске државе у Сирији.

"Исламска држава прети нашем начину живота и безбједности" рекао је Синирлиоглу.

"Сви морамо да се одупремо тој опасности".

"Иако је напредовање ИД-а слабије захваљујући међународним напорима у којима учествујемо, претња није нестала" инсистирао је шеф турске дипломатије.

Синирлиоглу није рекао у којој би се земљи одвијала та војна операција.

Портпарол минситарства спољних послова Тању Билгиц је прецизирао да министар Синирлиоглу није употребио израз "копнена операција".

У Турској ће се у Анталији 15. и 16. новембра одржати годишњи самит шефова држава и влада Г20.

Извор: Јутарњи.хр

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Богоје

06.11.2015 12:17

Ево праве слике како су јевреји нариктали да Турцин удара на Турцина па посто су владали ти Турци Србима 500 година види се да смо исти исте греске и злоцине једни другима цинимо гени су гени.

ОДГОВОРИТЕ