Turska kreće u "osvetu" islamistima

Turska namerava sledećih dana da pokrene vojnu ofanzivu na terorističku organizaciju Islamsku državu, prvoj osumnjičenoj za krvavi napad u Ankari, prošlog meseca, rekao je u sredu turski ministar spoljnih poslova Feridun Sinirliogliu.

Svijet 06.11.2015 | 11:26
Turska kreće u "osvetu" islamistima

"Planiramo vojno da delujemo na njih sledećih dana" rekao je Sinirlioglu na konferenciji o budućnosti Bliskog istoka u Erbilu, u iračkom Kurdistanu, prenosi provladina agencija Andolija.

Turska vojska, koja je prošlog leta krenula u rat protiv terorizma, do sada je koncentrirala svoje operacije na pobunjenike Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Nakon samoubilačkog napada u kojem su ubijene 102 osobe i više od 500 ranjeno ispred glavne željezničke stanice u Ankari 10. oktobra, turska policija je izvela više hapšenja iz džihadističkih krugova Turske.

Tužilac Ankare drži da je taj najkrvaviji napad u turskoj istoriji naredio štab Islamske države u Siriji.

"Islamska država preti našem načinu života i bezbjednosti" rekao je Sinirlioglu.

"Svi moramo da se odupremo toj opasnosti".

"Iako je napredovanje ID-a slabije zahvaljujući međunarodnim naporima u kojima učestvujemo, pretnja nije nestala" insistirao je šef turske diplomatije.

Sinirlioglu nije rekao u kojoj bi se zemlji odvijala ta vojna operacija.

Portparol minsitarstva spoljnih poslova Tanju Bilgic je precizirao da ministar Sinirlioglu nije upotrebio izraz "kopnena operacija".

U Turskoj će se u Antaliji 15. i 16. novembra održati godišnji samit šefova država i vlada G20.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bogoje

06.11.2015 12:17

Evo prave slike kako su jevreji nariktali da Turcin udara na Turcina pa posto su vladali ti Turci Srbima 500 godina vidi se da smo isti iste greske i zlocine jedni drugima cinimo geni su geni.

ODGOVORITE