Сарадња са ЕУ добија нову димензију

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је током сусрета са делегацијом Европског парламента да је задовољан због почетка рада Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање и чињенице да ће сарадњи БиХ и ЕУ бити додана нова - парламентарна димензија.

Босна и Херцеговина 05.11.2015 | 15:50
Сарадња са ЕУ добија нову димензију

На састанку је разговарано о европским интеграцијама БиХ и ситуацији у земљи, политичким и институционалним односима БиХ и ЕУ и процесу проширења ЕУ, те избјегличкој кризи, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је поновио да је чланство у ЕУ питање о којем у БиХ постоји пуни консензус.

Он је нагласио значај новог приступа ЕУ према БиХ и опредијељеност Савјета министара БиХ за постизање напретка који ће, прије свега, обичним грађанима у БиХ омогућити бољи живот, те изразио очекивање даље подршке ЕУ и међусобног партнерског односа.

Црнадак је истакао потребу даље промоције свих користи које доноси чланство у ЕУ.

Члан Европског парламента Тонино Пицула истакао је да Споразум о стабилизацији и придруживању није само документ, већ и процес, те да напредовање БиХ на путу ка чланству у ЕУ доприноси и регионалој стабилности.

Делегација Европског парламента уз делегацију Парламентарне скупштине БиХ чини Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

05.11.2015 17:31

Хоће ли ОХР и ЕУ и даље кроз прсте гледати на пљачку политичара и тајкуна?

ОДГОВОРИТЕ