Saradnja sa EU dobija novu dimenziju

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je tokom susreta sa delegacijom Evropskog parlamenta da je zadovoljan zbog početka rada Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje i činjenice da će saradnji BiH i EU biti dodana nova - parlamentarna dimenzija.

Bosna i Hercegovina 05.11.2015 | 15:50
Saradnja sa EU dobija novu dimenziju

Na sastanku je razgovarano o evropskim integracijama BiH i situaciji u zemlji, političkim i institucionalnim odnosima BiH i EU i procesu proširenja EU, te izbjegličkoj krizi, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je ponovio da je članstvo u EU pitanje o kojem u BiH postoji puni konsenzus.

On je naglasio značaj novog pristupa EU prema BiH i opredijeljenost Savjeta ministara BiH za postizanje napretka koji će, prije svega, običnim građanima u BiH omogućiti bolji život, te izrazio očekivanje dalje podrške EU i međusobnog partnerskog odnosa.

Crnadak je istakao potrebu dalje promocije svih koristi koje donosi članstvo u EU.

Član Evropskog parlamenta Tonino Picula istakao je da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nije samo dokument, već i proces, te da napredovanje BiH na putu ka članstvu u EU doprinosi i regionaloj stabilnosti.

Delegacija Evropskog parlamenta uz delegaciju Parlamentarne skupštine BiH čini Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

05.11.2015 17:31

Hoće li OHR i EU i dalje kroz prste gledati na pljačku političara i tajkuna?

ODGOVORITE