Путин: Спекуланти да дају доказ да је ИД срушила руски авион

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да се Русија нада да ће “било ко” ко посједује “било какве озбиљне податке” о томе да је Исламска држава срушила руски авион изнад Египта, “прослиједити те податке истрази”.

Свијет 05.11.2015 | 14:52
Путин: Спекуланти да дају доказ да је ИД срушила руски авион

Тако је Владимир Путин, руски предсједник, реаговао на став британске владе да су исламисти оборили авион и одлуку Лондона да обустави све летове у и из египатског љетовалишта Шарм ел Шеик.

"Рекли смо већ и рећи ћемо поново: било које верзије које се тичу инцидента и узрока пада авиона могу да дођу само из истраге. Ми до сада нисмо чули ниједну изјаву истражитеља. Било које друге изјаве су или непотврђене информације или нека врста спекулације" навео је Путинов портпарол.

Британски и амерички обавјештајци изнијели су процјену да је у руском авиону изнад Синаја била бомба. У међувремену је смењен први човјек аеродрома у египатском љетовалишту, Американци тврде да је аеродром у Шарм ел Шеику познат по слабом обезбјеђењу и да су потенцијални нападачи могли да имају помоћ изнутра.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

05.11.2015 14:08

Помоћ терористима на том аеродрому је врло вјероватна. У авион им је највјероватније убачена темпирана бомба. И даље ово сматрам великим пропустом руских безбједносних служби ако нису затражиле од руских компанија додатне мјере обезбједјења с обзиром на оно што се дешава у Сирији, и иначе у региону Блиског истока. А и безбједносне службе компанија су такодје морале саме подићи степен безбједности на виши ниво. Питам се да ли су неки свјесно ишли на жртвовање једног или два авиона. Видјећемо шта слиједи. Саудијска Арабија би могла бити преорана ако они стоје иза овога а неке обавјештајне службе тврде баш тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абу малик

05.11.2015 16:20

Пропале васе тајне слузбе.

ОДГОВОРИТЕ