Putin: Spekulanti da daju dokaz da je ID srušila ruski avion

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se Rusija nada da će “bilo ko” ko posjeduje “bilo kakve ozbiljne podatke” o tome da je Islamska država srušila ruski avion iznad Egipta, “proslijediti te podatke istrazi”.

Svijet 05.11.2015 | 14:52
Putin: Spekulanti da daju dokaz da je ID srušila ruski avion

Tako je Vladimir Putin, ruski predsjednik, reagovao na stav britanske vlade da su islamisti oborili avion i odluku Londona da obustavi sve letove u i iz egipatskog ljetovališta Šarm el Šeik.

"Rekli smo već i reći ćemo ponovo: bilo koje verzije koje se tiču incidenta i uzroka pada aviona mogu da dođu samo iz istrage. Mi do sada nismo čuli nijednu izjavu istražitelja. Bilo koje druge izjave su ili nepotvrđene informacije ili neka vrsta spekulacije" naveo je Putinov portparol.

Britanski i američki obavještajci iznijeli su procjenu da je u ruskom avionu iznad Sinaja bila bomba. U međuvremenu je smenjen prvi čovjek aerodroma u egipatskom ljetovalištu, Amerikanci tvrde da je aerodrom u Šarm el Šeiku poznat po slabom obezbjeđenju i da su potencijalni napadači mogli da imaju pomoć iznutra.

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

05.11.2015 14:08

Pomoć teroristima na tom aerodromu je vrlo vjerovatna. U avion im je najvjerovatnije ubačena tempirana bomba. I dalje ovo smatram velikim propustom ruskih bezbjednosnih službi ako nisu zatražile od ruskih kompanija dodatne mjere obezbjedjenja s obzirom na ono što se dešava u Siriji, i inače u regionu Bliskog istoka. A i bezbjednosne službe kompanija su takodje morale same podići stepen bezbjednosti na viši nivo. Pitam se da li su neki svjesno išli na žrtvovanje jednog ili dva aviona. Vidjećemo šta slijedi. Saudijska Arabija bi mogla biti preorana ako oni stoje iza ovoga a neke obavještajne službe tvrde baš tako.

ODGOVORITE
Name

Abu malik

05.11.2015 16:20

Propale vase tajne sluzbe.

ODGOVORITE