Лоренцо не може да интервенише у Росијевом случају!

Суд за арбитражу у спорту одбио је захтев возача Јамахе Хорхеа Лоренца да се умеша у случај који је његов тимски колега Валентино Роси поднео.

Остали спортови 04.11.2015 | 18:20
Лоренцо не може да интервенише у Росијевом случају!

’Доктор’ је од Суда у Лозани затражио да му умањи или укине казну која му је изречена због инцидента са Марком Маркесом на трци за Велику награду Малезије, као и да одложи примену казне до окончања поступка. Роси је тада добио три казнена бода који су у комбинацији са једним из Мизана довели до тога да на последњој трци стартује са зачеља.

По правилима Суда за арбитражу у спорту, у случај може да се умеша трећа страна која може да зависи од исхода случаја, а пошто је улог титула, Лоренцо је очекивано учинио све што може да отежа Росију посао.

Међутим, Суд је без објашњења одбио ’захтев за интервенцију’ коју су поднели адвокати шпанског возача и објавио да ће се расправљати само о жалби коју је Роси поднео против Светске мотоциклистичке федерације. Таква одлука врло лако би могла да значи и да ће захтев деветоструког светског шампиона бити одбијен.

Одлука о ’Докторовом’ захтеву за одлагање примене казне биће донета у петак, када је и први дан акције на Великој награди Валенсије. Последња трка шампионата, пред коју Роси има седам бодова предности у односу на Лоренца, вози се у недељу на стази „Рикардо Тормо“.

Подсетимо, на претпоследњој трци сезоне, Маркес је прво константно изазивао Росија, у појединим тренуцима је чак било контакта између њих двојице, да би све кулминирало у осмом кругу. ‘Доктор’ је тада у уласку у кривину 14 успорио да би натерао Маркеса да оде прешироко, што се и десило, да би потом дошло до контакта између њих двојице, после којег је млади Шпанац излетео са стазе.

Возач Јамахе је наставио трку и као трећепласирани је прошао кроз циљ, али је после трке кажњен, да би прошле недеље одлучио да се жали Суду за арбитражу у спорту. Каква год одлука да буде донета у петак, пошто случајеви пред тим Судом трају месецима, може да се деси да у недељу добијемо само провизорног шампиона до окончања поступка.

Акција у Валенсији почиње у петак од 9.55, када је на програму први тренинг, док се други вози од 14.05. Суботњи тренинзи заказани су за 9.55 и 13.30, квалификације почињу у 14.10, а трка за Велику награду Валенсије, 18. у шампионату, стартује у недељу у 14 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар