Lorenco ne može da interveniše u Rosijevom slučaju!

Sud za arbitražu u sportu odbio je zahtev vozača Jamahe Horhea Lorenca da se umeša u slučaj koji je njegov timski kolega Valentino Rosi podneo.

Ostali sportovi 04.11.2015 | 18:20
Lorenco ne može da interveniše u Rosijevom slučaju!

’Doktor’ je od Suda u Lozani zatražio da mu umanji ili ukine kaznu koja mu je izrečena zbog incidenta sa Markom Markesom na trci za Veliku nagradu Malezije, kao i da odloži primenu kazne do okončanja postupka. Rosi je tada dobio tri kaznena boda koji su u kombinaciji sa jednim iz Mizana doveli do toga da na poslednjoj trci startuje sa začelja.

Po pravilima Suda za arbitražu u sportu, u slučaj može da se umeša treća strana koja može da zavisi od ishoda slučaja, a pošto je ulog titula, Lorenco je očekivano učinio sve što može da oteža Rosiju posao.

Međutim, Sud je bez objašnjenja odbio ’zahtev za intervenciju’ koju su podneli advokati španskog vozača i objavio da će se raspravljati samo o žalbi koju je Rosi podneo protiv Svetske motociklističke federacije. Takva odluka vrlo lako bi mogla da znači i da će zahtev devetostrukog svetskog šampiona biti odbijen.

Odluka o ’Doktorovom’ zahtevu za odlaganje primene kazne biće doneta u petak, kada je i prvi dan akcije na Velikoj nagradi Valensije. Poslednja trka šampionata, pred koju Rosi ima sedam bodova prednosti u odnosu na Lorenca, vozi se u nedelju na stazi „Rikardo Tormo“.

Podsetimo, na pretposlednjoj trci sezone, Markes je prvo konstantno izazivao Rosija, u pojedinim trenucima je čak bilo kontakta između njih dvojice, da bi sve kulminiralo u osmom krugu. ‘Doktor’ je tada u ulasku u krivinu 14 usporio da bi naterao Markesa da ode preširoko, što se i desilo, da bi potom došlo do kontakta između njih dvojice, posle kojeg je mladi Španac izleteo sa staze.

Vozač Jamahe je nastavio trku i kao trećeplasirani je prošao kroz cilj, ali je posle trke kažnjen, da bi prošle nedelje odlučio da se žali Sudu za arbitražu u sportu. Kakva god odluka da bude doneta u petak, pošto slučajevi pred tim Sudom traju mesecima, može da se desi da u nedelju dobijemo samo provizornog šampiona do okončanja postupka.

Akcija u Valensiji počinje u petak od 9.55, kada je na programu prvi trening, dok se drugi vozi od 14.05. Subotnji treninzi zakazani su za 9.55 i 13.30, kvalifikacije počinju u 14.10, a trka za Veliku nagradu Valensije, 18. u šampionatu, startuje u nedelju u 14 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar