СК: Два сребра за Стјепановића, бронза за Ленђера!

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић освојио је две сребрне медаље на Светском купу у Дохи.

Остали спортови 04.11.2015 | 17:40
СК: Два сребра за Стјепановића, бронза за Ленђера!

Стјепановић ј био други на 200 и 400 метара слободним стилом, седам дана након доминације у Дубаију.

"Задовољан сам са две освојене медаље. Конкуренција је била много јача него на такмичењу у Хонг Конгу, па је и далеко теже било доћи до одличја. Нијансе су и овог пута одлучивале о редоследу на крају, а честитам Гају на злату. Тркали смо се до последњег момента за то прво место", рекао је Стјепановић.

Првог дана у Дохи Стјепановић је био други у трци на 400м слободним стилом - 3:48.70, чиме је потврдио врхунску форму. Дан касније пливао је 1:47,56 у финалу на 200м, иза светског шампиона из Казања, Британца Џејмса Гаја (1:47.06).

"Добро је било и првог дана. То ми је друго или треће најбрже време у каријери на 400м слободно, а остварио сам га тек на почетку ове сезоне. Мислим да могу још боље да отпливам на наредном Светском купу које ме ускоро чека у Дубаију", додао је Стјепановић.

Одличан викенд у Дохи имао је и други српски пливач Иван Ленђер, који је освојио бронзу на 50 метара делфин иза Чада Ле Клоса и Жила Смита, те пливао финале на дупло дужој деоници где је такође доминирао Ле Клос.

Коментари / 0

Оставите коментар