SK: Dva srebra za Stjepanovića, bronza za Lenđera!

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je dve srebrne medalje na Svetskom kupu u Dohi.

Ostali sportovi 04.11.2015 | 17:40
SK: Dva srebra za Stjepanovića, bronza za Lenđera!

Stjepanović j bio drugi na 200 i 400 metara slobodnim stilom, sedam dana nakon dominacije u Dubaiju.

"Zadovoljan sam sa dve osvojene medalje. Konkurencija je bila mnogo jača nego na takmičenju u Hong Kongu, pa je i daleko teže bilo doći do odličja. Nijanse su i ovog puta odlučivale o redosledu na kraju, a čestitam Gaju na zlatu. Trkali smo se do poslednjeg momenta za to prvo mesto", rekao je Stjepanović.

Prvog dana u Dohi Stjepanović je bio drugi u trci na 400m slobodnim stilom - 3:48.70, čime je potvrdio vrhunsku formu. Dan kasnije plivao je 1:47,56 u finalu na 200m, iza svetskog šampiona iz Kazanja, Britanca Džejmsa Gaja (1:47.06).

"Dobro je bilo i prvog dana. To mi je drugo ili treće najbrže vreme u karijeri na 400m slobodno, a ostvario sam ga tek na početku ove sezone. Mislim da mogu još bolje da otplivam na narednom Svetskom kupu koje me uskoro čeka u Dubaiju", dodao je Stjepanović.

Odličan vikend u Dohi imao je i drugi srpski plivač Ivan Lenđer, koji je osvojio bronzu na 50 metara delfin iza Čada Le Klosa i Žila Smita, te plivao finale na duplo dužoj deonici gde je takođe dominirao Le Klos.

Komentari / 0

Ostavite komentar