Заједничка војна вјежба Русије и САД

Руске и америчке ваздухопловне снаге одржале су заједничку војну вежбу у Сирији, пренеле су руске новинске агенције изјаву генерала оружаних снага Русије.

Свијет 03.11.2015 | 22:00
Заједничка војна вјежба Русије и САД

Како се наводи, у току вежби ваздушне снаге су развиле процедуру уз помоћ које би избегли прилазак једни другима на сиријском небу.

Вежбе су уследиле недељу дана након што су Москва и Вашингтон потписали меморандум о безбедном лету изнад Сирије.

Агенција Интерфакс је, цитирајући генерала Андреја Картапова, јавила и да, поред тога, Русија и Израел једни друге обавештавају у континуитету о ситуацији на сиријском ваздушном простору, пренео је Ројтерс.

Руски Генералштаб је такође саопштио и да је руска војска започела сарадњу са сиријским опозиционим снагама, преноси “Раша тудеј”.

Картапов је сиријске опозиционе снаге које су ступиле у контакт са Русима назвао “патриотским снагама које заштиту Сирије и ослобођење државе од ИД стављају испред политичких амбиција”.

Руски авиони извели су у антитерористичкој операцији у Сирији 1.631 лет и погодили 2.084 терористичка циља, откако су 30. септембра започели операцију у тој земљи, рекао је данас генерал Андреј Картаполов из генералштаба Руских оружаних снага.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар