Zajednička vojna vježba Rusije i SAD

Ruske i američke vazduhoplovne snage održale su zajedničku vojnu vežbu u Siriji, prenele su ruske novinske agencije izjavu generala oružanih snaga Rusije.

Svijet 03.11.2015 | 22:00
Zajednička vojna vježba Rusije i SAD

Kako se navodi, u toku vežbi vazdušne snage su razvile proceduru uz pomoć koje bi izbegli prilazak jedni drugima na sirijskom nebu.

Vežbe su usledile nedelju dana nakon što su Moskva i Vašington potpisali memorandum o bezbednom letu iznad Sirije.

Agencija Interfaks je, citirajući generala Andreja Kartapova, javila i da, pored toga, Rusija i Izrael jedni druge obaveštavaju u kontinuitetu o situaciji na sirijskom vazdušnom prostoru, preneo je Rojters.

Ruski Generalštab je takođe saopštio i da je ruska vojska započela saradnju sa sirijskim opozicionim snagama, prenosi “Raša tudej”.

Kartapov je sirijske opozicione snage koje su stupile u kontakt sa Rusima nazvao “patriotskim snagama koje zaštitu Sirije i oslobođenje države od ID stavljaju ispred političkih ambicija”.

Ruski avioni izveli su u antiterorističkoj operaciji u Siriji 1.631 let i pogodili 2.084 teroristička cilja, otkako su 30. septembra započeli operaciju u toj zemlji, rekao je danas general Andrej Kartapolov iz generalštaba Ruskih oružanih snaga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar