Иванић: Рат на Балкану није баш реална опција

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић истакао је за ТВ1 како не вјерује у могућност избијања ратних сукоба на западном Балкану, али да би задржавање избјеглица из Сирије на овом подручју могло проузроковати стравичне проблеме и тензије, те негативан политички амбијент.

Босна и Херцеговина 03.11.2015 | 19:30
Иванић: Рат на Балкану није баш реална опција

"Не вјерујем у могућност сукоба, али мислим да земље западног Балкана ни економски ни у било којим другим капацитетима нису у стању да издрже тај притисак. Чак ни ти људи не би овдје били срећни и задовољни, сами би произвели одређене проблеме, што би био негативан сценарио", сматра Иванић.

Мишљења је да би требало озбиљно узети у разматрање упозорење њемачке канцеларке Ангеле Меркел на могуће војне сукобе на Балкану ако Њемачка затвори своју границу с Аустријом за избјеглице треба. Но, истиче како је ова изјава више упућена њемачкој јавности о значају потеза ове државе када су у питању избјеглице.

"Сматрам да је прејака оцјена о ратним сукобима, али да би било стравичних проблема, тензија и негативног политичког амбијента, било би. Све трзавице које се појављују производе негативан амбијент и додатно усложњавају нашу унутрашњу, ионако, крхку стабилност", закључио је Иванић.

НН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

рат

03.11.2015 18:58

Само ратом и борбом народ мора да се ријеси лопова који униставају насе зивоте од дејтона па до данас.у рату нисам се бојао метка колико се сад бојим како и од цега зивјети,гдје зарадити,како дјецу прехранити.само борба народа против лопова, све их похапсити и дозивотна робија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

03.11.2015 19:34

Знаци ниста од златних касика, пих лопови слагасе...

Name

Зеро

03.11.2015 19:53

Ааааа , ја сам исто мислио 91..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

03.11.2015 22:07

Нисам баш сигуран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

03.11.2015 22:17

Ако Ангела каже да ће бит' рат , нда ће бит' и тачка . Па , шта кад га они прижељкују , они га и направе , а њемачки пророк Алоис Ирлмаиер је рекао да ће варница кренути са Балкана . И зашто то Балкан , исто к'о и они , не може затворити границе ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

04.11.2015 02:03

Слажемо се са мишљења Г. Иванића да "рат на Балкану није реална опција" али рат није био "реална опција" ни за разбијање Југославије па се рат И поред тога десио. Зато је најбоља опција мир градити спремајући се за рат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

04.11.2015 08:09

На страну сто ја невјерујем у рат, али нисам вјеровао ни '91. А опет ,Свабе не гријесе тако цесто.

ОДГОВОРИТЕ