Мото ГП: Због Росија и Маркеса сви морају пред шефове!

Сви возачи краљевске класе Мото ГП шампионата имаће састанак због ‘отровне’ атмосфере због сукоба две највеће звезде – Валентина Росија и Марка Маркеса.

Остали спортови 03.11.2015 | 21:40
Мото ГП: Због Росија и Маркеса сви морају пред шефове!

Овогодишњи шампионат ће бити одлучен у недељу, на Великој награди Валенсије, а поменути састанак ће бити уприличен у четвртак на стази “Рикардо Тормо”.

Свим возачима ће се том приликом обратити Вито Иполито, председник Светске мотоциклистичке федерације, и Кармело Еспелета, први човек Дорне, власника комерцијалних права шампионата.

Због састанка је одложена стандарна конференција за штампу, која је на свим тркама на програму од 17 часова, али је велико питање колико је то добро шампионат. На њој је требало да се појаве Роси, Маркес и Хорхе Лоренцо, који се са ‘Доктором’ бори за титулу, и колико могу смире страсти пре него што се 150.000 људи упути у Честе.

Иполито је протекле недеље рекао да је сукоб Маркеса и Росија затровао шампионат пред одлучујућу трку сезоне. Њихов дуел на стази “Сепанг” главна је тема спортских медија широм света у последњих дана, а пажња уопште не јењава.

На претпоследњој трци, Маркес је на Великој награди Малезије прво константно изазивао Росија, у појединим тренуцима је чак било контакта између њих двојице, да би све кулминирало у осмом кругу. ‘Доктор’ је тада у уласку у кривину 14 успорио да би натерао Маркеса да оде прешироко, што се и десило, да би потом дошло до контакта између њих двојице, после којег је млади Шпанац излетео са стазе.

Возач Јамахе је наставио трку и као трећепласирани је прошао кроз циљ, али је после трке кажњен, па ће на последњој трци сезоне, у Валенсији, у недељу, стартовати са самог зачеља. Роси се жалио на ту одлуку Суду за арбитражу у спорту, који ће у петак донети одлуку о захтеву италијанског мотоциклисте да се одложи примена казне.

Пред окршај у Валенсији, Роси има седам бодова предности у односу на свог тимског колегу у борби за титулу. То значи да му је потребно друго место у случају да Лоренцо победи у Валенсији да би освојио титулу. ‘Доктор’ ће се на стази “Рикардо Тормо” борити за своју десету титулу, а Лоренцо за пету.

Акција у Валенсији почиње у петак од 9.55, када је на програму први тренинг, док се други вози од 14.05. Суботњи тренинзи заказани су за 9.55 и 13.30, квалификације почињу у 14.10, а трка за Велику награду Валенсије, 18. у шампионату, стартује у недељу у 14 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар