Moto GP: Zbog Rosija i Markesa svi moraju pred šefove!

Svi vozači kraljevske klase Moto GP šampionata imaće sastanak zbog ‘otrovne’ atmosfere zbog sukoba dve najveće zvezde – Valentina Rosija i Marka Markesa.

Ostali sportovi 03.11.2015 | 21:40
Moto GP: Zbog Rosija i Markesa svi moraju pred šefove!

Ovogodišnji šampionat će biti odlučen u nedelju, na Velikoj nagradi Valensije, a pomenuti sastanak će biti upriličen u četvrtak na stazi “Rikardo Tormo”.

Svim vozačima će se tom prilikom obratiti Vito Ipolito, predsednik Svetske motociklističke federacije, i Karmelo Espeleta, prvi čovek Dorne, vlasnika komercijalnih prava šampionata.

Zbog sastanka je odložena standarna konferencija za štampu, koja je na svim trkama na programu od 17 časova, ali je veliko pitanje koliko je to dobro šampionat. Na njoj je trebalo da se pojave Rosi, Markes i Horhe Lorenco, koji se sa ‘Doktorom’ bori za titulu, i koliko mogu smire strasti pre nego što se 150.000 ljudi uputi u Česte.

Ipolito je protekle nedelje rekao da je sukob Markesa i Rosija zatrovao šampionat pred odlučujuću trku sezone. Njihov duel na stazi “Sepang” glavna je tema sportskih medija širom sveta u poslednjih dana, a pažnja uopšte ne jenjava.

Na pretposlednjoj trci, Markes je na Velikoj nagradi Malezije prvo konstantno izazivao Rosija, u pojedinim trenucima je čak bilo kontakta između njih dvojice, da bi sve kulminiralo u osmom krugu. ‘Doktor’ je tada u ulasku u krivinu 14 usporio da bi naterao Markesa da ode preširoko, što se i desilo, da bi potom došlo do kontakta između njih dvojice, posle kojeg je mladi Španac izleteo sa staze.

Vozač Jamahe je nastavio trku i kao trećeplasirani je prošao kroz cilj, ali je posle trke kažnjen, pa će na poslednjoj trci sezone, u Valensiji, u nedelju, startovati sa samog začelja. Rosi se žalio na tu odluku Sudu za arbitražu u sportu, koji će u petak doneti odluku o zahtevu italijanskog motocikliste da se odloži primena kazne.

Pred okršaj u Valensiji, Rosi ima sedam bodova prednosti u odnosu na svog timskog kolegu u borbi za titulu. To znači da mu je potrebno drugo mesto u slučaju da Lorenco pobedi u Valensiji da bi osvojio titulu. ‘Doktor’ će se na stazi “Rikardo Tormo” boriti za svoju desetu titulu, a Lorenco za petu.

Akcija u Valensiji počinje u petak od 9.55, kada je na programu prvi trening, dok se drugi vozi od 14.05. Subotnji treninzi zakazani su za 9.55 i 13.30, kvalifikacije počinju u 14.10, a trka za Veliku nagradu Valensije, 18. u šampionatu, startuje u nedelju u 14 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar