Шака људи у Ц. Гори има моћ и ради шта хоће

То што је Црна Гора гласала за предлог да самопроглашено Косово уђе у Унеско ниједан Словен не може да схвати, а ни историја то неће моћи лако да оправда, поручује његова светост.

Регион 02.11.2015 | 18:40
Шака људи у Ц. Гори има моћ и ради шта хоће

Пред заседање Генералне конференције Унеска, које се држава од 3. до 18. новембра у Паризу и на којој би требало да се одлучује о предлогу да самопроглашено Косово постане члан ове међународне организације, патријарх српски Иринеј је ексклузивно преко Курира позвао њене чланице да то не ураде.

-Ја се надам да ће на крају на тој конферецији проговорити савест и наука Европе и шире! Ја не видим ништа друго. То је прилика да државе и научници заузму један исправан и логичан став по питању Косова и Метохије и његових светиња - поручио је патријарх.

На питање да ли се може очекивати да овај предлог не буде изгласан у Паризу, он је овако одговорио.

- Управо под овим што сам рекао то подразумева!

Патријарх српски Иринеј није крио тугу и изненађење поводом чињенице да је Црна Гора пре неколико дана гласала за предлог да самопроглашено Косово постане члан Унеско.

-То је један атак који је Црна Гора сама изгласала и који неће тако лако историја моћи да оправда. То није урадила Црна Гора! То је урадила једна шака људи који имају моћ и власт и раде шта хоће - сматра патријарх.

Подсетимо, Извршни савет Унеско има 58 чланица, од којих су 32 признале самопроглашено Косово, а двадесетак од тих земаља подржало је недавно албански захтев за пријем самопроглашеног Косова у ту организацију. Коначну одлуку доноси Генерална конференција Унеска.

Генералну конференцију чине представници 195 земаља чланица. Свака земља чланица има један глас, а за доношење одлуке потребна је двотрећинска већина.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

02.11.2015 19:51

Браћо СРБи немојте да се чудите томе што је садашња "влада" Црне Горе, приморја и брда гласала за пријем "Косова" У међународне организације јер црногорци највећим својим дјелом нису више СРБи већ шиптарске ГЕГЕ који су продали СРБство за вечеру. Данашњи црногорци као потомци комунистички незнаних јунака и црногорске усташе Секуле Дрљевића су своје СРБе: православце и светосавље под командом Павла Ђуришића побили на Лијевче Пољу испод Козаре покрај Врбаса, У Јасеновачком логору смрти, код Зиданог моста и Кочевја, на Пасијем гробљу и по многим другим стратиштима и мучилиштима СРБског народа из Црне Горе. Част појединцима који још увијек и поред свих прогона и страдања СРБства у Црној Гори СРБски мисле, говоре, пишу и раде. Међутим већина данашњих црногораца је обична црвено, црна и шарена усташко комунистичка шиптарске куга коју зато треба на време требити из СРБског тора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

02.11.2015 20:24

Мани се политике,кандило у руку и свој посо.

ОДГОВОРИТЕ