БиХ: Спреман одговор на мигрантску кризу

Помоћник директора Републичке управе Цивилне заштите за организацију, планирање и обуку Жељко Јанковић рекао је данас да је на нивоу БиХ припремљен одговор на могућу мигрантску кризу, а да Република Српска има и резервну варијанту да би била максимално спремна да реагује на основу искустава земаља у окружењу, које су се већ суочиле са тим проблемом.

Босна и Херцеговина 02.11.2015 | 16:20
БиХ: Спреман одговор на мигрантску кризу

Јанковић је на састанку представника општинских и регионалних структура Цивилне заштите у Милићима присутне информисао о улози и задацима субјеката заштите и спасавања у прихвату и збрињавању избјеглица.

"Дате су смјернице да треба да буду припремљени капацитети за смјештај до 1.500 људи на двије-три локације које смо одредили. Евентуалне локације гдје би мигранти могли да уђу јесу подручје Бијељине, уколико се затворе прелази ка Хрватској, и, евентуално, у Херцеговини, на прелазу из Црне Горе у Хрватску", рекао је Јанковић новинарима након састанка.

Начелник Подручног одјељења Цивилне заштите Бијељина Зора Вуковић рекла је да је на састанку анализирана и реализација годишњих планова заштите и спасавања становништва, које усваја Влада Српске.

Скупу у Милићима присуствовали су и представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те општинских организација Црвеног крста, ватрогасних јединица и здравствених установа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

02.11.2015 17:12

Ста це спремат одговор кад бико неце да додје у БиХ, сви заобилазе у сто сирем луку, и ово мало бједе оце да оде из БиХ, смјесан цланак

ОДГОВОРИТЕ