Хоће ли Србија забранити мађарске фашисте?

Министарство унутрашњих послова Србије спремно је да затвори канцеларију фашистичке мађарске странке Јобик, која је отворена на северу Војводине, али је потребно решење министарке Кори Удовички.

Србија 02.11.2015 | 22:57
Хоће ли Србија забранити мађарске фашисте?

То сазнаје „Блиц“ након што је Иштван Саваи, потпредседник и посланик екстремистичког Јобика из Мађарске, саопштио да је отворио своју канцеларију у Сенти.

Ова фашистичка странка отварала је прошле године у два наврата страначку канцеларију и у Суботици, али им је полиција уручила решење о забрани и затворила их.

Међутим, да би полиција могла да обави овај део посла и у Сенти, најпре би требало да реагује Управна инспекција Министарства државне управе, које води Кори Удовички.

Саговорници „Блица“ објашњавају да Јобик, као партија из иностранства, нема право на овакве активности у Србији, а у Србији није ни регистрован, чиме крши прописе.

У кабинету министарке Удовички, међутим, „Блицу“ је јуче речено да би могли да реагују „само по пријави“, а њу још нису добили.

Ултрадсеничарски посланик мађарског парламента Иштван Саваи изјавио је да је канцеларију у Сенти отворио са циљем да „олакша двострану комуникацију са Мађарима у Јужним крајевима (Делвидек) и отцепљеним територијама“, а то су изрази које мађарски екстремисти користе за Војводину.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сјенка

02.11.2015 14:41

Забранити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

02.11.2015 14:44

Ако то не учини нека рачуна на косовски сценарио у Војводини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

супердрекови

02.11.2015 14:55

Само у БиХ и Србији хоце неко да се одцепљује. Јесмо ливадици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

02.11.2015 22:51

Ајд да се БиХ и Србија уједине и нико неце тразит да се одцијепи :)

Name

Ранко75

02.11.2015 15:13

Кори Удовички да донесе тај налог - хоће кад неограбљан пласт проговори. Па она и не ради у корист Србије што је већ доказано у афери са њеном сестром, а безм..и Вучић је не смије смијенити јер би то покварило "искрене и пријатељске" везе са Америком (Исти случај са другом министрицом Михајловић).Прије ће бити да је тај фашиста Иштван Саваи или како се већ зове у договору са њом отворио фашистичку канцеларију у Сенти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник.

03.11.2015 20:33

СМИЈУ ЛИ СРБИ ТАКО ДА СЕ ПОНАШАЈУ У МАЂАРСКОЈ?

Name

Босанац

02.11.2015 21:13

Нека људи, немојте их дирати. Баш су симпатични са овим кошуљицама и прслуцима, ко фолклорно друштво...

ОДГОВОРИТЕ