Hoće li Srbija zabraniti mađarske fašiste?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije spremno je da zatvori kancelariju fašističke mađarske stranke Jobik, koja je otvorena na severu Vojvodine, ali je potrebno rešenje ministarke Kori Udovički.

Srbija 02.11.2015 | 22:57
Hoće li Srbija zabraniti mađarske fašiste?

To saznaje „Blic“ nakon što je Ištvan Savai, potpredsednik i poslanik ekstremističkog Jobika iz Mađarske, saopštio da je otvorio svoju kancelariju u Senti.

Ova fašistička stranka otvarala je prošle godine u dva navrata stranačku kancelariju i u Subotici, ali im je policija uručila rešenje o zabrani i zatvorila ih.

Međutim, da bi policija mogla da obavi ovaj deo posla i u Senti, najpre bi trebalo da reaguje Upravna inspekcija Ministarstva državne uprave, koje vodi Kori Udovički.

Sagovornici „Blica“ objašnjavaju da Jobik, kao partija iz inostranstva, nema pravo na ovakve aktivnosti u Srbiji, a u Srbiji nije ni registrovan, čime krši propise.

U kabinetu ministarke Udovički, međutim, „Blicu“ je juče rečeno da bi mogli da reaguju „samo po prijavi“, a nju još nisu dobili.

Ultradseničarski poslanik mađarskog parlamenta Ištvan Savai izjavio je da je kancelariju u Senti otvorio sa ciljem da „olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima (Delvidek) i otcepljenim teritorijama“, a to su izrazi koje mađarski ekstremisti koriste za Vojvodinu.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sjenka

02.11.2015 15:41

Zabraniti

ODGOVORITE
Name

Srb

02.11.2015 15:44

Ako to ne učini neka računa na kosovski scenario u Vojvodini!

ODGOVORITE
Name

superdrekovi

02.11.2015 15:55

Samo u BiH i Srbiji hoce neko da se odcepljuje. Jesmo livadici.

ODGOVORITE
Name

Francuz

02.11.2015 23:51

Ajd da se BiH i Srbija ujedine i niko nece trazit da se odcijepi :)

Name

Ранко75

02.11.2015 16:13

Кори Удовички да донесе тај налог - хоће кад неограбљан пласт проговори. Па она и не ради у корист Србије што је већ доказано у афери са њеном сестром, а безм..и Вучић је не смије смијенити јер би то покварило "искрене и пријатељске" везе са Америком (Исти случај са другом министрицом Михајловић).Прије ће бити да је тај фашиста Иштван Саваи или како се већ зове у договору са њом отворио фашистичку канцеларију у Сенти.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik.

03.11.2015 21:33

SMIJU LI SRBI TAKO DA SE PONAŠAJU U MAĐARSKOJ?

Name

Bosanac

02.11.2015 22:13

Neka ljudi, nemojte ih dirati. Baš su simpatični sa ovim košuljicama i prslucima, ko folklorno društvo...

ODGOVORITE