НФЛ: Менинг бољи од Роџерса! И Бенгалси 7-0!

Денвер Бронкоси победили су Грин Беј Пекерсе са 29:10 у дербију осме недеље НФЛ лиге, у којем је Пејтон Менинг надмудрио Арона Роџерса.

Остали спортови 02.11.2015 | 12:40
НФЛ: Менинг бољи од Роџерса! И Бенгалси 7-0!

Бронкоси су тако дошли до седме победе ове сезоне и задржали максимални скор, исто као и Њу Ингланд Петриотси и Синсинати Бенгалси.

Шансу да учине исто имају и Каролина Пантерси, који се у понедељак увече састају са Индијанаполис Колтсима.

У тек четвртом сусрету тимова који су пред ту утакмицу имали скор 6/0 или још бољи без пораза, Менинг је изједначио рекорд Брета Фарва од 186 победа у регуларном делу сезоне. Одбрана Бронкоса је функционисала одлично у дуелу са Пекерсима, а потврда је дошла у једној од најлошијих Роџерсових утакмица у каријери.

Бронкоси су утакмицу преломили у последњем периоду, када је Демаркус Вер сековао Роџерса и лопта је завршила у ендзони, из које ју је покупио сејфти.

Тим из Денвера је први пут од 1998. године остварио седам победа заредом на старту сезоне, а занимљиво је да су тада освојили Супербоул, на путу до којег су уписали само два пораза.

Роџерс је имао 14 комплетираних пасова из 22 покушаја за само 77 јарди за Пекерсе, што му је најлошија утакмица каријере ако се не рачунају оне на којима је доживео неку повреду.

Бенгалси су на гостовању Стилерсима такође задржали максимални скор тријумфом са 16:10, а то су успели захваљујући сјајном тачдаун пасу Ендија Далтона на мање од три минута до краја утакмице. Гости су два пута успели да надмудре Бена Ротлисбергера у четвртој четвртини и први пут у историји имају скор 7/0, захваљујући којем командују севером АФЦ-а.
Ротлисбергер

се вратио у редове Стилерса пошто је због повреде колена пропустио претходне четири утакмице, али то није пробудило домаћи тим. После вођства током целе утакмице, Стилерси су се распали у последњих неколико минута. Шон Вилијамс је пресекао пас којим је омогућио Далтонов тачдаун пас од девет јадри ка Еј Џеју Грину, који је донео вођство гостима. Коначан резултат постављен је филдголом Мајка Наџента два минута пре краја, после пресеченог паса Реџија Нелсона.

У једној од најузбудљивијих утакмица вечери, Сијетл Сихокси су на гостовању победили Далас Каубојсе са 13:12. Током тог дуела виђен је само један тачдаун, до којег је дошло захваљујући сјајном пасу Расела Вилсона, који је био заслужан и за победоносни филдгол.

После лошег старта сезоне и два пораза заредом, Сихокси су успели да се врате у игру за плеј-оф и сада имају по четири победе и пораза. Каубојси су, с друге стране, доживели и пети пораз без Тонија Рома, на повратку Деза Брауна, који је пропустио пет мечева због лома стопала.

Резултати осме недеље:
четвртак, 29. октобар
Њу Ингланд Петриотс – Мајами Долфинс 36:7
недеља, 1. новембар
Канзас Сити Чифс – Детроит Лајонс 45:10
Атланта Фалконс – Тампа Беј Баканирс 20:23
Кливленд Браунс – Аризона Кардиналс 20:34
Сент Луис Рамс – Сан Франциско 49ерс 27:6
Њу Орлеанс Сејнтс – Њујорк Џајантс 52:49
Чикаго Берс – Минесота Вајкингс 20:23
Балтимор Рејвенс – Сан Дијего Чарџерс 29:26
Питсбург Стилерс – Синсинати Бенгалс 10:16
Хјустон Тексанс – Тенеси Тајтанс 10:16
Оукленд Рејдерс – Њујорк Џетс 34:20
Далас Каубојс – Сијетл Сихокс 12:13
Денвер Бронкос – Грин Беј Пекерс 29:10
понедељак, 2. новембар
Каролина Пантерс – Индијанаполис Колтс

Коментари / 0

Оставите коментар