NFL: Mening bolji od Rodžersa! I Bengalsi 7-0!

Denver Bronkosi pobedili su Grin Bej Pekerse sa 29:10 u derbiju osme nedelje NFL lige, u kojem je Pejton Mening nadmudrio Arona Rodžersa.

Ostali sportovi 02.11.2015 | 12:40
NFL: Mening bolji od Rodžersa! I Bengalsi 7-0!

Bronkosi su tako došli do sedme pobede ove sezone i zadržali maksimalni skor, isto kao i Nju Ingland Petriotsi i Sinsinati Bengalsi.

Šansu da učine isto imaju i Karolina Pantersi, koji se u ponedeljak uveče sastaju sa Indijanapolis Koltsima.

U tek četvrtom susretu timova koji su pred tu utakmicu imali skor 6/0 ili još bolji bez poraza, Mening je izjednačio rekord Breta Farva od 186 pobeda u regularnom delu sezone. Odbrana Bronkosa je funkcionisala odlično u duelu sa Pekersima, a potvrda je došla u jednoj od najlošijih Rodžersovih utakmica u karijeri.

Bronkosi su utakmicu prelomili u poslednjem periodu, kada je Demarkus Ver sekovao Rodžersa i lopta je završila u endzoni, iz koje ju je pokupio sejfti.

Tim iz Denvera je prvi put od 1998. godine ostvario sedam pobeda zaredom na startu sezone, a zanimljivo je da su tada osvojili Superboul, na putu do kojeg su upisali samo dva poraza.

Rodžers je imao 14 kompletiranih pasova iz 22 pokušaja za samo 77 jardi za Pekerse, što mu je najlošija utakmica karijere ako se ne računaju one na kojima je doživeo neku povredu.

Bengalsi su na gostovanju Stilersima takođe zadržali maksimalni skor trijumfom sa 16:10, a to su uspeli zahvaljujući sjajnom tačdaun pasu Endija Daltona na manje od tri minuta do kraja utakmice. Gosti su dva puta uspeli da nadmudre Bena Rotlisbergera u četvrtoj četvrtini i prvi put u istoriji imaju skor 7/0, zahvaljujući kojem komanduju severom AFC-a.
Rotlisberger

se vratio u redove Stilersa pošto je zbog povrede kolena propustio prethodne četiri utakmice, ali to nije probudilo domaći tim. Posle vođstva tokom cele utakmice, Stilersi su se raspali u poslednjih nekoliko minuta. Šon Vilijams je presekao pas kojim je omogućio Daltonov tačdaun pas od devet jadri ka Ej Džeju Grinu, koji je doneo vođstvo gostima. Konačan rezultat postavljen je fildgolom Majka Nadženta dva minuta pre kraja, posle presečenog pasa Redžija Nelsona.

U jednoj od najuzbudljivijih utakmica večeri, Sijetl Sihoksi su na gostovanju pobedili Dalas Kaubojse sa 13:12. Tokom tog duela viđen je samo jedan tačdaun, do kojeg je došlo zahvaljujući sjajnom pasu Rasela Vilsona, koji je bio zaslužan i za pobedonosni fildgol.

Posle lošeg starta sezone i dva poraza zaredom, Sihoksi su uspeli da se vrate u igru za plej-of i sada imaju po četiri pobede i poraza. Kaubojsi su, s druge strane, doživeli i peti poraz bez Tonija Roma, na povratku Deza Brauna, koji je propustio pet mečeva zbog loma stopala.

Rezultati osme nedelje:
četvrtak, 29. oktobar
Nju Ingland Petriots – Majami Dolfins 36:7
nedelja, 1. novembar
Kanzas Siti Čifs – Detroit Lajons 45:10
Atlanta Falkons – Tampa Bej Bakanirs 20:23
Klivlend Brauns – Arizona Kardinals 20:34
Sent Luis Rams – San Francisko 49ers 27:6
Nju Orleans Sejnts – Njujork Džajants 52:49
Čikago Bers – Minesota Vajkings 20:23
Baltimor Rejvens – San Dijego Čardžers 29:26
Pitsburg Stilers – Sinsinati Bengals 10:16
Hjuston Teksans – Tenesi Tajtans 10:16
Ouklend Rejders – Njujork Džets 34:20
Dalas Kaubojs – Sijetl Sihoks 12:13
Denver Bronkos – Grin Bej Pekers 29:10
ponedeljak, 2. novembar
Karolina Panters – Indijanapolis Kolts

Komentari / 0

Ostavite komentar