Ф1: Рикардо и Квјат остају – ако Ред Бул остане!

Аустралијанац Данијел Рикардо и Данил Квјат из Русије возиће наредне сезоне за Ред Бул, под условом да аустријски тим остане у Формули 1.

Остали спортови 02.11.2015 | 18:20
Ф1: Рикардо и Квјат остају – ако Ред Бул остане!

Рикардо има уговор са Ред Булом до краја 2018. године, али су постојале сумње око тога да ли ће тим задржати Квјата, који је имао много успона и падова током своје прве сезоне у екипи.

„Рикардов уговор је већ сређен, а имамо опцију да задржимо Квјата. Сјајно му иде, док год смо ми у шампионату, он ће бити у болиду наредне сезоне“, рекао је шеф Ред Була Кристијан Хорнер.

Хорнерови коментари извесно значе да су извештаји да би возач екипе Торо Росо Макс Ферстапен могао да добије прилику у Ред Булу само спекулације.

Међутим, Ред Булово даље учешће у шампионату Формуле 1 је и даље под знаком питања пошто тим још није потврдио да ли је постигао договор око мотора за наредну сезону.

Аустријски тим је прошлог месеца био близу тога да раскине сарадњу са Реноом годину дана пре истека уговора због тензија између две стране. Међутим, за сада до тога није дошло када је постало познато да Ред Бул неће добити моторе ни од Мерцедеса, ни од Ферарија.

Извори блиски тиму тврде да ће Ред Бул највероватније наставити да ради са Реноом, с тим што ће моторима бити дато друго име. Рено је тренутно близу преузимања Лотуса и повратка у Формулу 1 као конструктора.

Ипак, Хорнер је наговестио да постоји још једна опција за Ред Бул, а то би једино могла да буде Хонда. Аустријски тим је имао преговоре са Хондом, али је први човек Мекларена Рон Денис искористио вето да би блокирао јапанску компанију да започне сарадњу са неким другим тимом, на шта има право по уговору.

Коментари / 0

Оставите коментар