F1: Rikardo i Kvjat ostaju – ako Red Bul ostane!

Australijanac Danijel Rikardo i Danil Kvjat iz Rusije voziće naredne sezone za Red Bul, pod uslovom da austrijski tim ostane u Formuli 1.

Ostali sportovi 02.11.2015 | 18:20
F1: Rikardo i Kvjat ostaju – ako Red Bul ostane!

Rikardo ima ugovor sa Red Bulom do kraja 2018. godine, ali su postojale sumnje oko toga da li će tim zadržati Kvjata, koji je imao mnogo uspona i padova tokom svoje prve sezone u ekipi.

„Rikardov ugovor je već sređen, a imamo opciju da zadržimo Kvjata. Sjajno mu ide, dok god smo mi u šampionatu, on će biti u bolidu naredne sezone“, rekao je šef Red Bula Kristijan Horner.

Hornerovi komentari izvesno znače da su izveštaji da bi vozač ekipe Toro Roso Maks Ferstapen mogao da dobije priliku u Red Bulu samo spekulacije.

Međutim, Red Bulovo dalje učešće u šampionatu Formule 1 je i dalje pod znakom pitanja pošto tim još nije potvrdio da li je postigao dogovor oko motora za narednu sezonu.

Austrijski tim je prošlog meseca bio blizu toga da raskine saradnju sa Renoom godinu dana pre isteka ugovora zbog tenzija između dve strane. Međutim, za sada do toga nije došlo kada je postalo poznato da Red Bul neće dobiti motore ni od Mercedesa, ni od Ferarija.

Izvori bliski timu tvrde da će Red Bul najverovatnije nastaviti da radi sa Renoom, s tim što će motorima biti dato drugo ime. Reno je trenutno blizu preuzimanja Lotusa i povratka u Formulu 1 kao konstruktora.

Ipak, Horner je nagovestio da postoji još jedna opcija za Red Bul, a to bi jedino mogla da bude Honda. Austrijski tim je imao pregovore sa Hondom, ali je prvi čovek Meklarena Ron Denis iskoristio veto da bi blokirao japansku kompaniju da započne saradnju sa nekim drugim timom, na šta ima pravo po ugovoru.

Komentari / 0

Ostavite komentar