Тод: Шумахер се и даље бори!

Седмоструки светски шампион Михаел Шумахер се и даље бори, тврди председник Светске аутомобилске федерације Жан Тод.

Остали спортови 02.11.2015 | 19:00
Тод: Шумахер се и даље бори!

Шумахер је доживео тешке повреде главе у паду током скијања крајем 2013. године, потом је шест месеци био у коми и пре више од годину дана је пребачен на кућно лечење.

Тодове речи стижу само дан пошто су се појавиле информације да ни најближи пријатељи више не посећују легендарног Немца.

Француз је био тим шеф Ферарија у време када је Шумахер био незаустављив у Формули 1, што потврђује пет титула које је освојио од 2000. до 2004. године.

„Михаел ми је близак пријатељ и имам близак однос и са његовом породицом. Морамо да га натерамо да се бори заједно са својом породицом“, рекао је Тод.

Шумахер је своју прву титулу освојио 1994. године као возач Бенетона, а у наредној сезони је успео да је одбрани. Врло брзо је прешао у Ферари, у којем је остварио до тада невиђену доминацију у Формули 1, пре него што се повукао 2006. године. Међутим, вратио се у шампионат три године касније, али током три сезоне најбољи резултат је остварио на Великој награди Европе 2012. године у Валенсији, када је био трећи.

Тод је пред трку у Мексику, која се вози од 20 часова, рекао да га је трећа титула возача Мерцедеса Луиса Хамилтона подсетила на Шумахерова остварења.

„Било је занимљиво видети бројке пошто је Луис по трећи пут постао светски шампион. Био сам поносан на све оно што је Михаел постигао, а понекад и заборавите шта је све урадио. Често га виђам и морам да кажем да се и даље бори“, нагласио је Тод.

Коментари / 0

Оставите коментар