Tod: Šumaher se i dalje bori!

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher se i dalje bori, tvrdi predsednik Svetske automobilske federacije Žan Tod.

Ostali sportovi 02.11.2015 | 19:00
Tod: Šumaher se i dalje bori!

Šumaher je doživeo teške povrede glave u padu tokom skijanja krajem 2013. godine, potom je šest meseci bio u komi i pre više od godinu dana je prebačen na kućno lečenje.

Todove reči stižu samo dan pošto su se pojavile informacije da ni najbliži prijatelji više ne posećuju legendarnog Nemca.

Francuz je bio tim šef Ferarija u vreme kada je Šumaher bio nezaustavljiv u Formuli 1, što potvrđuje pet titula koje je osvojio od 2000. do 2004. godine.

„Mihael mi je blizak prijatelj i imam blizak odnos i sa njegovom porodicom. Moramo da ga nateramo da se bori zajedno sa svojom porodicom“, rekao je Tod.

Šumaher je svoju prvu titulu osvojio 1994. godine kao vozač Benetona, a u narednoj sezoni je uspeo da je odbrani. Vrlo brzo je prešao u Ferari, u kojem je ostvario do tada neviđenu dominaciju u Formuli 1, pre nego što se povukao 2006. godine. Međutim, vratio se u šampionat tri godine kasnije, ali tokom tri sezone najbolji rezultat je ostvario na Velikoj nagradi Evrope 2012. godine u Valensiji, kada je bio treći.

Tod je pred trku u Meksiku, koja se vozi od 20 časova, rekao da ga je treća titula vozača Mercedesa Luisa Hamiltona podsetila na Šumaherova ostvarenja.

„Bilo je zanimljivo videti brojke pošto je Luis po treći put postao svetski šampion. Bio sam ponosan na sve ono što je Mihael postigao, a ponekad i zaboravite šta je sve uradio. Često ga viđam i moram da kažem da se i dalje bori“, naglasio je Tod.

Komentari / 0

Ostavite komentar