"Луфтханза" и "Ер Франс-КЛМ" обустављају летове изнад Синаја

Двије највеће европске авиокомпаније одлучиле су да обуставе летове изнад Синајског полуострва док чекају на разјашњење шта је изазвало пад руског путничког авиона рано јутрос на том подручју, када је погинуло свих 224 путника и чланова посаде.

Свијет 31.10.2015 | 21:59
"Луфтханза" и "Ер Франс-КЛМ" обустављају летове изнад Синаја

Њемачка авиокомпанија "Луфтханза" и француско-холандска авиокомпанија "Ер Франс-КЛМ" одлучиле су да избјегну ту област из безбједносних разлога, саопштиле су портпаролке ова два авиопревозника.

"Донијели смо одлуку да избјегнемо ту област, јер ситуација и узроци пада (руског авиона) нису јасни", рекла је портпаролка "Луфтханзе", а пренио Ројтерс.

"Наставићемо да избјегавамо ту област све док не буде јасно шта је изазвало пад (авиона)", казала је она.

Њемачка авиокомпанија има мање од 10 летова дневно који прелазе преко овог подручја, додала је она.

За сада, њемачка авиокомпанија користиће обилазне руте за дестинације у региону, навео је АП.

"'Ер Франс' потврђује да је предузео, из предострожности, мјере да избјегне летове изнад зоне Синаја", рекла је портпаролка тог авиопревозника.

Авион "ербас А321", руске авиокомпаније "Когалимавија" на лету од Шарм ел-Шеика до Санкт Петербурга срушио се данас око 100 километара од Ариша у Сјеверном Синају.

Руско министарство саобраћаја одбацило је медијске наводе да су руски путнички авион оборили терористи ракетом земља-ваздух, након што је огранак екстремистичке групе Исламска држава у Египту на друштвеним мрежама преузео одговорност за рушење руског авиона.

Коментари / 0

Оставите коментар