"Lufthanza" i "Er Frans-KLM" obustavljaju letove iznad Sinaja

Dvije najveće evropske aviokompanije odlučile su da obustave letove iznad Sinajskog poluostrva dok čekaju na razjašnjenje šta je izazvalo pad ruskog putničkog aviona rano jutros na tom području, kada je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

Svijet 31.10.2015 | 21:59
"Lufthanza" i "Er Frans-KLM" obustavljaju letove iznad Sinaja

Njemačka aviokompanija "Lufthanza" i francusko-holandska aviokompanija "Er Frans-KLM" odlučile su da izbjegnu tu oblast iz bezbjednosnih razloga, saopštile su portparolke ova dva avioprevoznika.

"Donijeli smo odluku da izbjegnemo tu oblast, jer situacija i uzroci pada (ruskog aviona) nisu jasni", rekla je portparolka "Lufthanze", a prenio Rojters.

"Nastavićemo da izbjegavamo tu oblast sve dok ne bude jasno šta je izazvalo pad (aviona)", kazala je ona.

Njemačka aviokompanija ima manje od 10 letova dnevno koji prelaze preko ovog područja, dodala je ona.

Za sada, njemačka aviokompanija koristiće obilazne rute za destinacije u regionu, naveo je AP.

"'Er Frans' potvrđuje da je preduzeo, iz predostrožnosti, mjere da izbjegne letove iznad zone Sinaja", rekla je portparolka tog avioprevoznika.

Avion "erbas A321", ruske aviokompanije "Kogalimavija" na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga srušio se danas oko 100 kilometara od Ariša u Sjevernom Sinaju.

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion oborili teroristi raketom zemlja-vazduh, nakon što je ogranak ekstremističke grupe Islamska država u Egiptu na društvenim mrežama preuzeo odgovornost za rušenje ruskog aviona.

Komentari / 0

Ostavite komentar