Мото ГП: Ко ће коме помагати у посљедњој трци?!

Списак Росијеве алијансе и Лоренцовог пакта, само петорица неутралних! Уочи финалне трке у Валенсији, Мото ГП караван је поларизован на два клана!

Остали спортови 01.11.2015 | 21:00
Мото ГП: Ко ће коме помагати у посљедњој трци?!

До коначног расплета у Мото ГП шампионату је остало још седам дана, а сви са нестрпљењем очекују коначан обрачун Хорхеа Лоренца и Валентина Росија на стази у Валенсији. После свега што се дешавало у последње две трке, ретки су они који могу да остану неутрални.

Бокс меч на точковима између Марка Маркеза и Валентина Росија у Малезији је показао да ће и остали возачи бити умешани у коначну борбу за тиулу. Јасно је као дан да је Маркез возио за земљака Лоренца и покушавао да избаци Доктора из трке. На крају је актуелни шампиона завршио неславно, тако што га је Италијан одгурнуо и избацио са стазе.

Тај инцидент је још више поларизаово Мото ГП караван и само је питање ко ће заузети чију страну пред завршни обрачун двојице возача Јамахе. Тек сада од Маркеза после свега што му се десило можемо очекивати да свим дозвољеним и недозвољеним средствима стане на жуљ Доктору.

Али није Маркез једини од којег се очекује да заузме страну у Валенсији буде ађутант једном од кандидата за тулу. Штавише, италијански медији ексклузивно откривају списак возача који су се већ одлучили кога ће подржати у крешенду сезоне.

Поред поменутог Маркеза из Хонде, Лоренцову страну би требало да држе земљаци Дани Педроса (Хонда), Ектор Барбера (Дукати), Алваро Баутиста (Априлија), Немац Штефан Брадл (Априлија) и Колумбијац из Сузукија Џон Ернандез.

Са друге стране, Роси би помоћ требало да очекује под земљака из Дукатија: Андрее Јанонеа и Данила Петрућија, те од Никија Хејдена (Хонда), Бредлија Смита (Јамаха), Џека Милера (Хонда), али и двојице Шпанаца Тонија Елијаса (Јамаха Форвард) и Маверика Винљаеса (Сузуки).

Исти извори тврде да су за сада само петорица пилота решили да остану неутрални. У питању су Италијан Андреа Довициозо (Дукати), Скот Рединг (Хонда), Кал Крачоу (Хонда) и браћа Алекс и Пол Еспаргаро (Сузуки, односно Јамаха).

Атмосфера пред најважнију трку у сзеони заиста постаје ужарена, а на исти у Валенсији ћемо видето ко ће сачувати образ…

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фетелл

02.11.2015 06:13

Ред је да лорензо једном узме титулу

ОДГОВОРИТЕ