Moto GP: Ko će kome pomagati u posljednjoj trci?!

Spisak Rosijeve alijanse i Lorencovog pakta, samo petorica neutralnih! Uoči finalne trke u Valensiji, Moto GP karavan je polarizovan na dva klana!

Ostali sportovi 01.11.2015 | 21:00
Moto GP: Ko će kome pomagati u posljednjoj trci?!

Do konačnog raspleta u Moto GP šampionatu je ostalo još sedam dana, a svi sa nestrpljenjem očekuju konačan obračun Horhea Lorenca i Valentina Rosija na stazi u Valensiji. Posle svega što se dešavalo u poslednje dve trke, retki su oni koji mogu da ostanu neutralni.

Boks meč na točkovima između Marka Markeza i Valentina Rosija u Maleziji je pokazao da će i ostali vozači biti umešani u konačnu borbu za tiulu. Jasno je kao dan da je Markez vozio za zemljaka Lorenca i pokušavao da izbaci Doktora iz trke. Na kraju je aktuelni šampiona završio neslavno, tako što ga je Italijan odgurnuo i izbacio sa staze.

Taj incident je još više polarizaovo Moto GP karavan i samo je pitanje ko će zauzeti čiju stranu pred završni obračun dvojice vozača Jamahe. Tek sada od Markeza posle svega što mu se desilo možemo očekivati da svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima stane na žulj Doktoru.

Ali nije Markez jedini od kojeg se očekuje da zauzme stranu u Valensiji bude ađutant jednom od kandidata za tulu. Štaviše, italijanski mediji ekskluzivno otkrivaju spisak vozača koji su se već odlučili koga će podržati u krešendu sezone.

Pored pomenutog Markeza iz Honde, Lorencovu stranu bi trebalo da drže zemljaci Dani Pedrosa (Honda), Ektor Barbera (Dukati), Alvaro Bautista (Aprilija), Nemac Štefan Bradl (Aprilija) i Kolumbijac iz Suzukija Džon Ernandez.

Sa druge strane, Rosi bi pomoć trebalo da očekuje pod zemljaka iz Dukatija: Andree Janonea i Danila Petrućija, te od Nikija Hejdena (Honda), Bredlija Smita (Jamaha), Džeka Milera (Honda), ali i dvojice Španaca Tonija Elijasa (Jamaha Forvard) i Maverika Vinljaesa (Suzuki).

Isti izvori tvrde da su za sada samo petorica pilota rešili da ostanu neutralni. U pitanju su Italijan Andrea Doviciozo (Dukati), Skot Reding (Honda), Kal Kračou (Honda) i braća Aleks i Pol Espargaro (Suzuki, odnosno Jamaha).

Atmosfera pred najvažniju trku u szeoni zaista postaje užarena, a na isti u Valensiji ćemo videto ko će sačuvati obraz…

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Fetell

02.11.2015 06:13

Red je da lorenzo jednom uzme titulu

ODGOVORITE