ЕЛ: Нова Звездина ''хаварија''! У Истанбулу срушен ''Краљ''!

Кошаркаши Црвене звезде доживели су нову катрастрофу у Евролиги, овога пута у трећем колу их је "прегазио" Химки. Богдан, Удох и Луиђи срушили 'Краља'! Екипа Фенербахчеа савладала је Реал Мадрид у Истанбулу у трећем колу групе А Евролиге – 77:66.

Кошарка 30.10.2015 | 21:00
ЕЛ: Нова Звездина ''хаварија''! У Истанбулу срушен ''Краљ''!

Звезда је после гостовања у Мадриду (98:71) одиграла још једну веома лошу утакмицу, па је Химки у Москви славио резултатом 91:53.

Шампион Србије парирао је Русима само у првих седам-осам минута када је водио, али је онда уследио суноврат који је резултирао убедљивим поразом. При резултату 17:10 за ’црвено-беле’ Зоран Драгић је покренуо серију од 12:0 и већ до краја четвртине Химки је водио.

Наставили су Московљани да доминирају и до полувремена стигли до +21, највише захваљујући серији од 41:13 пре прве тројке Драгића. Химки је у првих 20 минута шутирао 7-10 за три поена и није дозволио ни најмању шансу Звези за повратак.

Иако се очекивало да ће у другом делу игре изабраници тренера Римаса Куртинаитиса попустити, они су одлучили да потпуно разбију нашу екипу. Сви играчи су се уписали у стрелце, а предњачили су Џејмс Огустин са 14 поена и 5 скокова, док је Зоран Драгић имао два поена мање (3-3 за три поена). Петери Копонен такође је био двоцифрен (10), а Црногорац Марко Тодоровић је свих својих 9 поена убацио у последњој деоници.

У редовима Црвене звезде предњачио је Маик Цирбес са дабл-дабл учинком од 15 поена и чак 14 скокова, а донекле га је пратио Квинси Милер који је повремено показивао да може бити добро појачање. Американац је меч завршио са 7 поена и имао 5 ухваћених лопти. С друге стране, Владимир Штимац имао је веома лош повратнички деби јер је постигао само два поена.

После овог пораза Звезда је пала на последње место у групи са скором 1-2, док је Химки на челу табеле групе А са два тријумфа и једним неуспехом.

Меч у Москви почео је минутом ћутања у част преминулог легендарног тренера Ранка Жеравице, а 'црвено-бели' имали су подршку малог броја навијача у хали.

У наредној евролигашкој утакмици Црвена звезда дочекује 6. новембра екипу Фенербахчеа.Турски тим је у дербију ове фазе савладао Реал Мадрид резултатом 77:66 и дошао до друге позиције.

Тим Жељка Обрадовића је тако одговорио победом после два узастопна пораза, од Стразбура и Коњаспора, па сада има скор од два тријумфа и једног пораза, док првак Европе има једну победу и два неуспеха.

Домаћи тим водио је од самог старта меча, да би на полувреме отишао са седам поена вишка (39:32), а затим сигурном игром у последњој деоници привео дуел крају и потпуно заслужено славио.

Најзаслужнији за победу домаћина био је Удох Екпе са 15 поена (7/13 за два, 3/4 бацања), шест скокова и три блокаде, а идентичан кошгетерски учинак имао је и Луиђи Датоме (5/8 за два, 1/2 за три).

Богдан Богдановић уписао 12 поена (1/5 за два, 2/2 за три, 4/5 бацања), уз по два скока, украдених лопти и асистенција, док је Никола Калинић забележио четири поена (0/1 за два, 0/4 бацања) и три ухваћене лопте.

С друге стране, у тиму Пабла Ласа једини расположени играч био је Фелипе Рејес са 15 поена (5/8 за два) и седам скокова, а пратили су га једино Руди Фернандес са девет и Серхио Родригес са осам поена.

У наредном колу Фенер гостује Црвеној звезди, која је доживела катастрофалан пораз од Химкија у Москви, док Реал дочекује минхенски Бајерн у Мадриду.

Евролига – група А – треће коло:

Химки – Црвена звезда 91:53
Фенербахче – Реал Мадрид 77:66
20.00 Бајерн Минхен – Стразбур

Табела:
1. Химки 2-1
2. Стразбур 2-1
3. Фенербахче 2-1
4. Реал Мадрид 1-2
5. Бајерн Минхен 1-2
6. Црвена звезда 1-2

Коментари / 0

Оставите коментар