EL: Nova Zvezdina ''havarija''! U Istanbulu srušen ''Kralj''!

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novu katrastrofu u Evroligi, ovoga puta u trećem kolu ih je "pregazio" Himki. Bogdan, Udoh i Luiđi srušili 'Kralja'! Ekipa Fenerbahčea savladala je Real Madrid u Istanbulu u trećem kolu grupe A Evrolige – 77:66.

Košarka 30.10.2015 | 21:00
EL: Nova Zvezdina ''havarija''! U Istanbulu srušen ''Kralj''!

Zvezda je posle gostovanja u Madridu (98:71) odigrala još jednu veoma lošu utakmicu, pa je Himki u Moskvi slavio rezultatom 91:53.

Šampion Srbije parirao je Rusima samo u prvih sedam-osam minuta kada je vodio, ali je onda usledio sunovrat koji je rezultirao ubedljivim porazom. Pri rezultatu 17:10 za ’crveno-bele’ Zoran Dragić je pokrenuo seriju od 12:0 i već do kraja četvrtine Himki je vodio.

Nastavili su Moskovljani da dominiraju i do poluvremena stigli do +21, najviše zahvaljujući seriji od 41:13 pre prve trojke Dragića. Himki je u prvih 20 minuta šutirao 7-10 za tri poena i nije dozvolio ni najmanju šansu Zvezi za povratak.

Iako se očekivalo da će u drugom delu igre izabranici trenera Rimasa Kurtinaitisa popustiti, oni su odlučili da potpuno razbiju našu ekipu. Svi igrači su se upisali u strelce, a prednjačili su Džejms Ogustin sa 14 poena i 5 skokova, dok je Zoran Dragić imao dva poena manje (3-3 za tri poena). Peteri Koponen takođe je bio dvocifren (10), a Crnogorac Marko Todorović je svih svojih 9 poena ubacio u poslednjoj deonici.

U redovima Crvene zvezde prednjačio je Maik Cirbes sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i čak 14 skokova, a donekle ga je pratio Kvinsi Miler koji je povremeno pokazivao da može biti dobro pojačanje. Amerikanac je meč završio sa 7 poena i imao 5 uhvaćenih lopti. S druge strane, Vladimir Štimac imao je veoma loš povratnički debi jer je postigao samo dva poena.

Posle ovog poraza Zvezda je pala na poslednje mesto u grupi sa skorom 1-2, dok je Himki na čelu tabele grupe A sa dva trijumfa i jednim neuspehom.

Meč u Moskvi počeo je minutom ćutanja u čast preminulog legendarnog trenera Ranka Žeravice, a 'crveno-beli' imali su podršku malog broja navijača u hali.

U narednoj evroligaškoj utakmici Crvena zvezda dočekuje 6. novembra ekipu Fenerbahčea.Turski tim je u derbiju ove faze savladao Real Madrid rezultatom 77:66 i došao do druge pozicije.

Tim Željka Obradovića je tako odgovorio pobedom posle dva uzastopna poraza, od Strazbura i Konjaspora, pa sada ima skor od dva trijumfa i jednog poraza, dok prvak Evrope ima jednu pobedu i dva neuspeha.

Domaći tim vodio je od samog starta meča, da bi na poluvreme otišao sa sedam poena viška (39:32), a zatim sigurnom igrom u poslednjoj deonici priveo duel kraju i potpuno zasluženo slavio.

Najzaslužniji za pobedu domaćina bio je Udoh Ekpe sa 15 poena (7/13 za dva, 3/4 bacanja), šest skokova i tri blokade, a identičan košgeterski učinak imao je i Luiđi Datome (5/8 za dva, 1/2 za tri).

Bogdan Bogdanović upisao 12 poena (1/5 za dva, 2/2 za tri, 4/5 bacanja), uz po dva skoka, ukradenih lopti i asistencija, dok je Nikola Kalinić zabeležio četiri poena (0/1 za dva, 0/4 bacanja) i tri uhvaćene lopte.

S druge strane, u timu Pabla Lasa jedini raspoloženi igrač bio je Felipe Rejes sa 15 poena (5/8 za dva) i sedam skokova, a pratili su ga jedino Rudi Fernandes sa devet i Serhio Rodriges sa osam poena.

U narednom kolu Fener gostuje Crvenoj zvezdi, koja je doživela katastrofalan poraz od Himkija u Moskvi, dok Real dočekuje minhenski Bajern u Madridu.

Evroliga – grupa A – treće kolo:

Himki – Crvena zvezda 91:53
Fenerbahče – Real Madrid 77:66
20.00 Bajern Minhen – Strazbur

Tabela:
1. Himki 2-1
2. Strazbur 2-1
3. Fenerbahče 2-1
4. Real Madrid 1-2
5. Bajern Minhen 1-2
6. Crvena zvezda 1-2

Komentari / 0

Ostavite komentar