Фетел: Роси је урадио праву ствар у дуелу са Маркесом!

Четвороструки шампион Формуле 1 Себастијан Фетел пружио је подршку Валентину Росију после контроверзног инцидента који је имао са Марком Маркесом.

Остали спортови 02.11.2015 | 16:20
Фетел: Роси је урадио праву ствар у дуелу са Маркесом!

Возач Ферарија истакао је да је ’Доктор’ урадио праву ствар на стази „Сепанг“ против свог великог ривала.

Росијеве шансе за освајање десете титуле светског шампиона доживеле су тежак ударац прошлог викенда, када је после велике борбе са Маркесом уз контакте натерао младог Шпанца да оде прешироко.

Потом је дошло до контакта, после којег је возач Репсол Хонде одустао, а Роси наставио даље и заузео треће место, али је после трке кажњен и на последњој трци сезоне ће стартовати са зачеља. Велика награда Валенсије, којом ће бити спуштена завеса на шампионат, вози се 8. новембра, а пред њу Роси има седам бодова више од свог тимског колеге из Јамахе Хорхеа Лоренца.

“Мислим да и даље има шансе за титулу јер је борац. То је у његовој природи, иако је после те трке звучало као да одустаје. Бориће се, даце све од себе и сматрам да је урадио апсолутно праву ствар у Малезији. Познајем и Хорхеа, Марка такође мало и сви су они добри момци. Али, Валентино је урадио праву ства”, рекао је Фетел.

Фетелов тимски колега Кими Раиконен је био нешто суздржанији, али је изразио наду да ће Роси успети да се бори са Лоренцом за титулу на последњој трци.

“Прочитао сам много тога о инциденту и чудно је то што се догодило. Постоје правила, али она могу да се сагледају на више начина. Надам се да ће Роси имати фер шансу да се бори за титулу и то би било лепо за цео спорт, а уз то трка би била узбудљива. Урадио је сјајан посао ове године, сигурно је да ће последња трка бити тешка, али видећемо шта ће се десити”, нагласио је Раиконен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гп

03.11.2015 19:51

Познајући Росија све је могуће.

ОДГОВОРИТЕ