Fetel: Rosi je uradio pravu stvar u duelu sa Markesom!

Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel pružio je podršku Valentinu Rosiju posle kontroverznog incidenta koji je imao sa Markom Markesom.

Ostali sportovi 02.11.2015 | 16:20
Fetel: Rosi je uradio pravu stvar u duelu sa Markesom!

Vozač Ferarija istakao je da je ’Doktor’ uradio pravu stvar na stazi „Sepang“ protiv svog velikog rivala.

Rosijeve šanse za osvajanje desete titule svetskog šampiona doživele su težak udarac prošlog vikenda, kada je posle velike borbe sa Markesom uz kontakte naterao mladog Španca da ode preširoko.

Potom je došlo do kontakta, posle kojeg je vozač Repsol Honde odustao, a Rosi nastavio dalje i zauzeo treće mesto, ali je posle trke kažnjen i na poslednjoj trci sezone će startovati sa začelja. Velika nagrada Valensije, kojom će biti spuštena zavesa na šampionat, vozi se 8. novembra, a pred nju Rosi ima sedam bodova više od svog timskog kolege iz Jamahe Horhea Lorenca.

“Mislim da i dalje ima šanse za titulu jer je borac. To je u njegovoj prirodi, iako je posle te trke zvučalo kao da odustaje. Boriće se, dace sve od sebe i smatram da je uradio apsolutno pravu stvar u Maleziji. Poznajem i Horhea, Marka takođe malo i svi su oni dobri momci. Ali, Valentino je uradio pravu stva”, rekao je Fetel.

Fetelov timski kolega Kimi Raikonen je bio nešto suzdržaniji, ali je izrazio nadu da će Rosi uspeti da se bori sa Lorencom za titulu na poslednjoj trci.

“Pročitao sam mnogo toga o incidentu i čudno je to što se dogodilo. Postoje pravila, ali ona mogu da se sagledaju na više načina. Nadam se da će Rosi imati fer šansu da se bori za titulu i to bi bilo lepo za ceo sport, a uz to trka bi bila uzbudljiva. Uradio je sjajan posao ove godine, sigurno je da će poslednja trka biti teška, ali videćemo šta će se desiti”, naglasio je Raikonen.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gp

03.11.2015 19:51

Poznajući Rosija sve je moguće.

ODGOVORITE