Мото ГП: Шпанци имају тајни пакт, да ли ће Италијани стати уз Росија?

Република је објавила да је договор Лоренца и Маркеза постигнут у Андори још пре месец дана!

Остали спортови 31.10.2015 | 11:00
Мото ГП: Шпанци имају тајни пакт, да ли ће Италијани стати уз Росија?

Тензије расту, атмосфера кључа пред последњу трку Мото ГП шампионата у Валенсији на којој ће Хорхе Лоренцо и Валентино Роси одлучивати о титули шампиона света. После свега што се десило у Малезији, јасно је да нас очекује једна од најузбудљивијих трка у историји мото спорта без обзира што ће Валентино Роси стартовати из последњег реда.

Троугао Роси - Лоренцо - Маркез је тема број један у Шпанији и Италији откако се десио инцидент у Малезији. Много је отворених питања о узроцима инцидента у којем Роси одгурнуо Маркеза. Зашто Маркез није пружио јачи отпор Лоренцу? Зашто је целу трку покушавао да опструира Росија?

Италијанки дневник Република која је позната као озбиљан дневни лист без таблоидних и жутих информација открива како је направљен пакт између земљака Лоренца и Маркеза. Тајни састанак је одржан у Андори непосредно пре ВН Арагона где је наводно постигнут договор између шпанских возача да се у наредним тркама у Јапану, Аустралији, Малезији и Валенсији уједине против Италијана. Росија је после трке за ВН Арагона добио информације да су се Шпанци договорили, али није желео да верује у то и одбацио их је. Тек после трке у Малезији признао да је погрешио што није озбиљно схватио упозорење.

Из табора Хорхеа Лоренца су одмах реаговали и оштро демантују да постоји некакав тајни пакт са Маркезом.
„Нетачне су и потпуно смешне информације о пакту са Маркезом. Такође, желимо да демантујемо да се Лоренцо жалио званичницима после трке у Малезији“, саопштили су из Лоренцовог тима.

Ипак, после свега што се десило у Малезији, тешко је за поверовати да ће Маркез пружити отпор Лоренцу и да неће покушати да зада фаталан ударац Росију у шампионским надама.

Али ни Роси не би требало да буде сам. Иако су шпански пилоти Лоренцо, Маркез и Педроса редом пласирани после њега у генералном пласману, ту су и Италијани који могу да помогну Доктору. Његов земљак Андреа Јаноне је пети у генералном пласману, одличан је возач и може да успори шпанску армаду. И буде од велике помоћи Росију...

Када се десио инцидент у Малезији, сви су прво осудили Росија због понашања на стази, а Јаноне је био једини који га није нападао.

„Немојте да судите о нечему што не знате. Морате да знате целу позадину приче“, рекао је тада Јаноне.

Како се приближава трка у Валендсији, тако многе све више занима како ће се Јаноне понашати на стази, поготово што је током сезоне имао неке жестоке дуеле са Маркезом и могао би да га „скине са репа“ Росију.
„Са њим је увек напето, али нисам играо његову игру“, прокоментарисао је данас Јаноне.

Росијеви навијачи су били кивни на Јанонеа после трке на Филип Ајленду у Аустралији када је освојио треће место испред четвртопаслираног Росија и задао му ударац у шампионској трци. Росијеви навијачи су прозивали Јанонеа да је „издајник“.
„Драго ми је да се Валентино тада дистанцирао од тих људи“.

Јаноне не крије за кога навија у борби за титулу уочи коначног окршаја у Валенсији.
„Наравно да навијам за Росија. Италијан је, велики шампион и много га поштујем. И оно што је најважније: Добар је пријатељ и човек.“

Кључно питање: да ли ће Јаноне помоћи Росију у Валенсији?
„Када ставим кацигу и када се упали зелено светло, возићу само за себе. Будите уверени да мене нико неће победити без борбе. Волим Валентина, али на стази се увек исто понашам. Можда неки други возачи неће мислити само о себи већ и о неким другим стварима, али ја нисам такав“, поручио је најбољи италијански возач после Росија.

Поред Јанонеа, Роси би можда могао да рачуна на помоћ земљака Андрее Довициоза (седми у генералном пласману) и Данила Петрућија (девети). Међутим, Шпанаца је много више. У првих 16 у генералном пласману их је чак осам.

Очекује нас спектакл у Валенсији. Изаберите страну. Шпанија или Италија?

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

драган

30.10.2015 19:03

А ко гарантује да се неко од италијана неце забити одпозади у Лоренца ?

ОДГОВОРИТЕ