Moto GP: Španci imaju tajni pakt, da li će Italijani stati uz Rosija?

Republika je objavila da je dogovor Lorenca i Markeza postignut u Andori još pre mesec dana!

Ostali sportovi 31.10.2015 | 11:00
Moto GP: Španci imaju tajni pakt, da li će Italijani stati uz Rosija?

Tenzije rastu, atmosfera ključa pred poslednju trku Moto GP šampionata u Valensiji na kojoj će Horhe Lorenco i Valentino Rosi odlučivati o tituli šampiona sveta. Posle svega što se desilo u Maleziji, jasno je da nas očekuje jedna od najuzbudljivijih trka u istoriji moto sporta bez obzira što će Valentino Rosi startovati iz poslednjeg reda.

Trougao Rosi - Lorenco - Markez je tema broj jedan u Španiji i Italiji otkako se desio incident u Maleziji. Mnogo je otvorenih pitanja o uzrocima incidenta u kojem Rosi odgurnuo Markeza. Zašto Markez nije pružio jači otpor Lorencu? Zašto je celu trku pokušavao da opstruira Rosija?

Italijanki dnevnik Republika koja je poznata kao ozbiljan dnevni list bez tabloidnih i žutih informacija otkriva kako je napravljen pakt između zemljaka Lorenca i Markeza. Tajni sastanak je održan u Andori neposredno pre VN Aragona gde je navodno postignut dogovor između španskih vozača da se u narednim trkama u Japanu, Australiji, Maleziji i Valensiji ujedine protiv Italijana. Rosija je posle trke za VN Aragona dobio informacije da su se Španci dogovorili, ali nije želeo da veruje u to i odbacio ih je. Tek posle trke u Maleziji priznao da je pogrešio što nije ozbiljno shvatio upozorenje.

Iz tabora Horhea Lorenca su odmah reagovali i oštro demantuju da postoji nekakav tajni pakt sa Markezom.
„Netačne su i potpuno smešne informacije o paktu sa Markezom. Takođe, želimo da demantujemo da se Lorenco žalio zvaničnicima posle trke u Maleziji“, saopštili su iz Lorencovog tima.

Ipak, posle svega što se desilo u Maleziji, teško je za poverovati da će Markez pružiti otpor Lorencu i da neće pokušati da zada fatalan udarac Rosiju u šampionskim nadama.

Ali ni Rosi ne bi trebalo da bude sam. Iako su španski piloti Lorenco, Markez i Pedrosa redom plasirani posle njega u generalnom plasmanu, tu su i Italijani koji mogu da pomognu Doktoru. Njegov zemljak Andrea Janone je peti u generalnom plasmanu, odličan je vozač i može da uspori špansku armadu. I bude od velike pomoći Rosiju...

Kada se desio incident u Maleziji, svi su prvo osudili Rosija zbog ponašanja na stazi, a Janone je bio jedini koji ga nije napadao.

„Nemojte da sudite o nečemu što ne znate. Morate da znate celu pozadinu priče“, rekao je tada Janone.

Kako se približava trka u Valendsiji, tako mnoge sve više zanima kako će se Janone ponašati na stazi, pogotovo što je tokom sezone imao neke žestoke duele sa Markezom i mogao bi da ga „skine sa repa“ Rosiju.
„Sa njim je uvek napeto, ali nisam igrao njegovu igru“, prokomentarisao je danas Janone.

Rosijevi navijači su bili kivni na Janonea posle trke na Filip Ajlendu u Australiji kada je osvojio treće mesto ispred četvrtopasliranog Rosija i zadao mu udarac u šampionskoj trci. Rosijevi navijači su prozivali Janonea da je „izdajnik“.
„Drago mi je da se Valentino tada distancirao od tih ljudi“.

Janone ne krije za koga navija u borbi za titulu uoči konačnog okršaja u Valensiji.
„Naravno da navijam za Rosija. Italijan je, veliki šampion i mnogo ga poštujem. I ono što je najvažnije: Dobar je prijatelj i čovek.“

Ključno pitanje: da li će Janone pomoći Rosiju u Valensiji?
„Kada stavim kacigu i kada se upali zeleno svetlo, voziću samo za sebe. Budite uvereni da mene niko neće pobediti bez borbe. Volim Valentina, ali na stazi se uvek isto ponašam. Možda neki drugi vozači neće misliti samo o sebi već i o nekim drugim stvarima, ali ja nisam takav“, poručio je najbolji italijanski vozač posle Rosija.

Pored Janonea, Rosi bi možda mogao da računa na pomoć zemljaka Andree Dovicioza (sedmi u generalnom plasmanu) i Danila Petrućija (deveti). Međutim, Španaca je mnogo više. U prvih 16 u generalnom plasmanu ih je čak osam.

Očekuje nas spektakl u Valensiji. Izaberite stranu. Španija ili Italija?

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dragan

30.10.2015 19:03

A ko garantuje da se neko od italijana nece zabiti odpozadi u Lorenca ?

ODGOVORITE