Ово су највећа ривалства 21. вијека!

Псовке, саплитања и провокације! Мухамед Али и Џо Фрејзер, Мајкл Џордан против Меџик Џонсона, Шумахер на Сену, цео свет је гледао дуеле ових дивова без даха и са стиснутим песницама, увек очекивајући неочекивано, а актери истих их никада нису разочарали.

Остали спортови 31.10.2015 | 20:20
Ово су највећа ривалства 21. вијека!

Међутим, како време пролази, тако се и ривалства мењају. Неки нови клинци сада хипнотишу гледаоце, али се онај осећај одушевљења након њихових потеза и даље не мења.

Кристијано Роналдо и Лео Меси

"Рекао бих да сам ја последњи освајач који је рођен на овој планети, јер после мене златну лопту су освајали ванземаљци", овим речима је Рикардо Кака описао Роналда и Месија, који заиста изгледају као да су са друге планете када изађу на терен. Асови вечитих ривала Реал Мадрида и Барселоне се на свакој утакмици труде да покажу потез више, а на трибинама се редовно чују уздаси публике на њихове мајсторије. Колико су квалитетни њих двоје говоре и две, односно три Златне лопте у витринама Роналда и Месија. И док је Аргентинац до сада у каријери уписао чак 418 голова, Роналдо је избројао 443 лопте у противничким мрежама.

Луис Хамилтон и Себастијан Ветел

Оно шта су Михаел Шумахер и Аиртон Сена започели 90-их, то су Хамилтон и Ветел наставили данас. Невероватне бравуре при сулудим брзинама, пецкања на конференцијама за штампу и ликовање по подизању победничког пехара, само су неке од ствари које су обележиле њихово ривалство до сада. Хамилтон је пре само неколико дана успео да освоји трећи шампионат Формуле 1 и тако дође на треће место најбољих возача свих време, успут прескочивши управо Ветела. Хамилтонова победа је уједно била и његова 43. укупна, па је тако за само једну победу више такође успео да прескочи Ветела који има 42. Хамилтон и Ветел највероватније неће моћи да возе толико дуго да стигне Алана Проста који бележи 51 победу, али и самог Шумахера који има 91 победу, с обзиром на то да им је каријера, услед старости, при крају.

Кевин Дурант и Леброн Џејмс

НБА лига не би била то што јесте, а да нема напетих дуела због којих радо жртвујемо неколико сати сна да би у три сата после поноћи гледали ове утакмице. Некада су то били дуели Мајкла Џордана и Меџик Џонсона или Лери Бирда, али сада су ту Дурант и Џејмс. Звезде Оклахоме и Кливленда из утакмице у утакмицу показују због чега се воде као најбољи кошаркаши на свету. И док је Леброн успешнији када су у питању освојене титуле јер их има две, па чак је и МВП био четири пута док Дурант само једном, многи стручњаци се слажу да су обоје подједнако талентовани. Разлика је у томе што Дурант игра за тим, док је Леброн више соло играч, али када се сретну једно је загарантовано: обоје ће да дају све од себе како би показали да су најбољи.

Валентино Роси и Марк Маркез

Дуго је Роси био неприкосновен у Мото ГП шампионату, али онда се појавио Шпанац Марк Маркез који му је озбиљно помутио планове, па му је чак и две године заредом (2013, 2014) узео титулу испред носа. Ове године се вози један од најузбудљивијх ГП-ја у историји мото спорта, с обзиром на то да победа доноси директну титулу. У претпоследњој трци се видело невероватно узбуђење, када је Маркез у неколико наврата покушао да саботира Росија, што се Италијану ни мало није свидело. Роси га је ударио ногом, након чега је Маркез пао и повукао се са трке. Због овога ће Роси морати да стартује последњи у завршној трци у Шпанији, где се одлучује шампион сезоне 2015.

Мани Пакјао и Флојд Мејведер

Бокс меч између Мухамеда Алија и Џоа Фрејзера је прозван за "меч века", све док се нису појавили Пакјао и Мејведер. Ова два боксера су важили за најбоље борце данашњице и дуго су избегавали да се боре за појас WБА шампиона, али су коначно одлучили да укрсте рукавице другог маја у Лас Вегасу. Много се очекивало од овог меча, тензије су биле велике, а за разлику од борбе Алија и Фрејзера, ова је у потпуности разочарала. Мање је виђено између ова два ривала осим добре одбране, а упркос томе што је борба названа "меч века 2", остало је само на грубим речима и жаљењу свих гледалаца што је изостала акција.

Коментари / 0

Оставите коментар