Ovo su najveća rivalstva 21. vijeka!

Psovke, saplitanja i provokacije! Muhamed Ali i Džo Frejzer, Majkl Džordan protiv Medžik Džonsona, Šumaher na Senu, ceo svet je gledao duele ovih divova bez daha i sa stisnutim pesnicama, uvek očekivajući neočekivano, a akteri istih ih nikada nisu razočarali.

Ostali sportovi 31.10.2015 | 20:20
Ovo su najveća rivalstva 21. vijeka!

Međutim, kako vreme prolazi, tako se i rivalstva menjaju. Neki novi klinci sada hipnotišu gledaoce, ali se onaj osećaj oduševljenja nakon njihovih poteza i dalje ne menja.

Kristijano Ronaldo i Leo Mesi

"Rekao bih da sam ja poslednji osvajač koji je rođen na ovoj planeti, jer posle mene zlatnu loptu su osvajali vanzemaljci", ovim rečima je Rikardo Kaka opisao Ronalda i Mesija, koji zaista izgledaju kao da su sa druge planete kada izađu na teren. Asovi večitih rivala Real Madrida i Barselone se na svakoj utakmici trude da pokažu potez više, a na tribinama se redovno čuju uzdasi publike na njihove majstorije. Koliko su kvalitetni njih dvoje govore i dve, odnosno tri Zlatne lopte u vitrinama Ronalda i Mesija. I dok je Argentinac do sada u karijeri upisao čak 418 golova, Ronaldo je izbrojao 443 lopte u protivničkim mrežama.

Luis Hamilton i Sebastijan Vetel

Ono šta su Mihael Šumaher i Airton Sena započeli 90-ih, to su Hamilton i Vetel nastavili danas. Neverovatne bravure pri suludim brzinama, peckanja na konferencijama za štampu i likovanje po podizanju pobedničkog pehara, samo su neke od stvari koje su obeležile njihovo rivalstvo do sada. Hamilton je pre samo nekoliko dana uspeo da osvoji treći šampionat Formule 1 i tako dođe na treće mesto najboljih vozača svih vreme, usput preskočivši upravo Vetela. Hamiltonova pobeda je ujedno bila i njegova 43. ukupna, pa je tako za samo jednu pobedu više takođe uspeo da preskoči Vetela koji ima 42. Hamilton i Vetel najverovatnije neće moći da voze toliko dugo da stigne Alana Prosta koji beleži 51 pobedu, ali i samog Šumahera koji ima 91 pobedu, s obzirom na to da im je karijera, usled starosti, pri kraju.

Kevin Durant i Lebron Džejms

NBA liga ne bi bila to što jeste, a da nema napetih duela zbog kojih rado žrtvujemo nekoliko sati sna da bi u tri sata posle ponoći gledali ove utakmice. Nekada su to bili dueli Majkla Džordana i Medžik Džonsona ili Leri Birda, ali sada su tu Durant i Džejms. Zvezde Oklahome i Klivlenda iz utakmice u utakmicu pokazuju zbog čega se vode kao najbolji košarkaši na svetu. I dok je Lebron uspešniji kada su u pitanju osvojene titule jer ih ima dve, pa čak je i MVP bio četiri puta dok Durant samo jednom, mnogi stručnjaci se slažu da su oboje podjednako talentovani. Razlika je u tome što Durant igra za tim, dok je Lebron više solo igrač, ali kada se sretnu jedno je zagarantovano: oboje će da daju sve od sebe kako bi pokazali da su najbolji.

Valentino Rosi i Mark Markez

Dugo je Rosi bio neprikosnoven u Moto GP šampionatu, ali onda se pojavio Španac Mark Markez koji mu je ozbiljno pomutio planove, pa mu je čak i dve godine zaredom (2013, 2014) uzeo titulu ispred nosa. Ove godine se vozi jedan od najuzbudljivijh GP-ja u istoriji moto sporta, s obzirom na to da pobeda donosi direktnu titulu. U pretposlednjoj trci se videlo neverovatno uzbuđenje, kada je Markez u nekoliko navrata pokušao da sabotira Rosija, što se Italijanu ni malo nije svidelo. Rosi ga je udario nogom, nakon čega je Markez pao i povukao se sa trke. Zbog ovoga će Rosi morati da startuje poslednji u završnoj trci u Španiji, gde se odlučuje šampion sezone 2015.

Mani Pakjao i Flojd Mejveder

Boks meč između Muhameda Alija i Džoa Frejzera je prozvan za "meč veka", sve dok se nisu pojavili Pakjao i Mejveder. Ova dva boksera su važili za najbolje borce današnjice i dugo su izbegavali da se bore za pojas WBA šampiona, ali su konačno odlučili da ukrste rukavice drugog maja u Las Vegasu. Mnogo se očekivalo od ovog meča, tenzije su bile velike, a za razliku od borbe Alija i Frejzera, ova je u potpunosti razočarala. Manje je viđeno između ova dva rivala osim dobre odbrane, a uprkos tome što je borba nazvana "meč veka 2", ostalo je samo na grubim rečima i žaljenju svih gledalaca što je izostala akcija.

Komentari / 0

Ostavite komentar