Трајало је 64 дана: Софо, пријатељско довиђења!

Овог пута није скривена камера. Црвена звезда букирала је карту тешком центру у супротном смеру брже него што је било ко могао да претпостави.

Кошарка 30.10.2015 | 20:20
Трајало је 64 дана: Софо, пријатељско довиђења!

Аутобус који је довезао Софоклиса Скорцанитиса до Малог Калемегдана кренуо је са аеродрома 25. августа.

Карта у супротном смеру купљена му је већ 28. октобра, дакле два месеца и три дана касније.

Овог пута није скривена камера.

"КК Црвена звезда Телеком и Софоклис Скорцанитис споразумно су раскинули сарадњу у среду. Наш клуб овом приликом захваљује се 'Софоу' на свему што је учинио током боравка у Црвеној звезди, у коју је стигао у августу, као и на великом разумевању приликом прекида сарадње са нашим клубом. КК Црвена звезда Телеком жели пуно среће Софоклису Скорцанитису у наставку каријере".

И то је све што су црвено-бели саопштили у среду увече на свом званичном порталу. Скорцанитисово име у том тренутку већ је било избрисано из састава Црвене звезде на сајту Евролиге.

Дан након што су ангажовали Владимира Штимца, црвено-бели су се захвалили горостасном грчком центру. Услови раскида сарадње нису саопштени. Углавном, "Биг Софо" слободан је у потрази за наредним уговором, а следећа станица могла би опет да му буде Атина, с тим да би после дреса Олимпијакоса и Панатинаикоса, овог пута могао да обуче и онај жуто-црни, који шије АЕК.

Са собом из Београда носи осам утакмица у Црвеној звезди, шест у АБА лиги где је играо тек нешто више од десет минута у просеку и две у Евролиги, где га је тренер Дејан Радоњић држао 15,5 минута на паркету.

Заузврат, Звезда је од Скорцанитиса добила танак просек од 4,8 поена, 2,5 скокова и 1,8 изгубљених лопти у АБА лиги, односно 4,5 поена, уз 0,5 скокова и две изгубљене лопте у Евролиги.

Премало!

Док навијаче Црвене звезде сада највише занима како ће се ова рокада у "ростеру" одразити на резултате у наредном периоду и шта може да се очекује од повратника, Штимца, треба рећи и то да није само танак учинак на утакмицама био Радоњићев проблем са Скорцанитисом, већ и његова физичка спрема, јер ни на тренинзима није могло да се ради у темпу у којем је тренер желео.

Небитна, скупа, подношљива или чак добра грешка Звездиног менаџмента? Показаће остатак сезоне...

Софоклис Скорцанитис одиграо је у дресу Црвене звезде 95 минута на 8 утакмица и убацио 38 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар