Trajalo je 64 dana: Sofo, prijateljsko doviđenja!

Ovog puta nije skrivena kamera. Crvena zvezda bukirala je kartu teškom centru u suprotnom smeru brže nego što je bilo ko mogao da pretpostavi.

Košarka 30.10.2015 | 20:20
Trajalo je 64 dana: Sofo, prijateljsko doviđenja!

Autobus koji je dovezao Sofoklisa Skorcanitisa do Malog Kalemegdana krenuo je sa aerodroma 25. avgusta.

Karta u suprotnom smeru kupljena mu je već 28. oktobra, dakle dva meseca i tri dana kasnije.

Ovog puta nije skrivena kamera.

"KK Crvena zvezda Telekom i Sofoklis Skorcanitis sporazumno su raskinuli saradnju u sredu. Naš klub ovom prilikom zahvaljuje se 'Sofou' na svemu što je učinio tokom boravka u Crvenoj zvezdi, u koju je stigao u avgustu, kao i na velikom razumevanju prilikom prekida saradnje sa našim klubom. KK Crvena zvezda Telekom želi puno sreće Sofoklisu Skorcanitisu u nastavku karijere".

I to je sve što su crveno-beli saopštili u sredu uveče na svom zvaničnom portalu. Skorcanitisovo ime u tom trenutku već je bilo izbrisano iz sastava Crvene zvezde na sajtu Evrolige.

Dan nakon što su angažovali Vladimira Štimca, crveno-beli su se zahvalili gorostasnom grčkom centru. Uslovi raskida saradnje nisu saopšteni. Uglavnom, "Big Sofo" slobodan je u potrazi za narednim ugovorom, a sledeća stanica mogla bi opet da mu bude Atina, s tim da bi posle dresa Olimpijakosa i Panatinaikosa, ovog puta mogao da obuče i onaj žuto-crni, koji šije AEK.

Sa sobom iz Beograda nosi osam utakmica u Crvenoj zvezdi, šest u ABA ligi gde je igrao tek nešto više od deset minuta u proseku i dve u Evroligi, gde ga je trener Dejan Radonjić držao 15,5 minuta na parketu.

Zauzvrat, Zvezda je od Skorcanitisa dobila tanak prosek od 4,8 poena, 2,5 skokova i 1,8 izgubljenih lopti u ABA ligi, odnosno 4,5 poena, uz 0,5 skokova i dve izgubljene lopte u Evroligi.

Premalo!

Dok navijače Crvene zvezde sada najviše zanima kako će se ova rokada u "rosteru" odraziti na rezultate u narednom periodu i šta može da se očekuje od povratnika, Štimca, treba reći i to da nije samo tanak učinak na utakmicama bio Radonjićev problem sa Skorcanitisom, već i njegova fizička sprema, jer ni na treninzima nije moglo da se radi u tempu u kojem je trener želeo.

Nebitna, skupa, podnošljiva ili čak dobra greška Zvezdinog menadžmenta? Pokazaće ostatak sezone...

Sofoklis Skorcanitis odigrao je u dresu Crvene zvezde 95 minuta na 8 utakmica i ubacio 38 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar