Мото ГП - Лоренцо: Немам никакав пакт са Маркесом!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо објавио је саоштење у којем негира да има пакт са Марком Маркесом да му помогне у борби за титулу са Валентином Росијем.

Остали спортови 31.10.2015 | 08:20
Мото ГП - Лоренцо: Немам никакав пакт са Маркесом!

На конференцији за медије пред недељну трку за Велику награду Малезије, ‘Доктор’ је оптужио возача Респол Хонде да жели да Лоренцо освоји титулу, због чега га је успорио у борби током трке у Аустралији неколико дана раније.

Роси је потом имао оштар дуел са Маркесом у Сепангу, где су прво током неколико кругова водили борбу уз контакте, да би Италијан у осмом кругу намерно натерао браниоца титуле да оде прешироко. Млади Шпанац је потом ударио у возача Јамахе и излетео са стазе, док је водећи у генералном пласману наставио трку и заузео треће место.

Дирекција трке је установила да су обојица претерали, али да је Маркес деловао у складу са правилима, а Роси није. Због тога је Италијан добио три казнена бода због немарне вожње, што је у комбинацији са једним који је добио у Мизану довело до тога да ће на последњој трци сезоне, 8. новембра у Валенсији, стартовати са зачеља.

Медији који су присуствовали трци у Сепангу чак су тврдили да је Лоренцо желео да каже своје мишљење о инциденту дирекцији трке, иако није могао да га види пошто је био далеко испред њих двојице. У последњем обрту, италијански медији, који су чак напали Росија у понедељак, сада тврде да је Лоренцо направио пакт са Маркесом по којем би му возач Репсол Хонде помогао на стази “Рикардо Тормо” пре десет дана.

“Званично негирамо да је било икаквог састанка или пакта Хорхеа Лоренца и Марка Маркеса, то су неосноване информације које су преузели италијански медији од ‘Ла Републике’. Пошто не желимо да доливамо уље на ватру, само желимо да поновимо своје незадовољство таквим гласинама које нису проверене пре него што су пуштене у јавност. Понављамо још једном да су све информације које су објављене апсолутно нетачне”, стоји у саопштењу, “Такође, негирамо да је Хорхе Лоренцо био у дирекцији трке после Велике награде Малезије као што су поједини медији пренели, што је Хорхе сам појаснио током конференције за штампу”.

Коментари / 0

Оставите коментар