Moto GP - Lorenco: Nemam nikakav pakt sa Markesom!

Vozač Jamahe Horhe Lorenco objavio je saoštenje u kojem negira da ima pakt sa Markom Markesom da mu pomogne u borbi za titulu sa Valentinom Rosijem.

Ostali sportovi 31.10.2015 | 08:20
Moto GP - Lorenco: Nemam nikakav pakt sa Markesom!

Na konferenciji za medije pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Malezije, ‘Doktor’ je optužio vozača Respol Honde da želi da Lorenco osvoji titulu, zbog čega ga je usporio u borbi tokom trke u Australiji nekoliko dana ranije.

Rosi je potom imao oštar duel sa Markesom u Sepangu, gde su prvo tokom nekoliko krugova vodili borbu uz kontakte, da bi Italijan u osmom krugu namerno naterao branioca titule da ode preširoko. Mladi Španac je potom udario u vozača Jamahe i izleteo sa staze, dok je vodeći u generalnom plasmanu nastavio trku i zauzeo treće mesto.

Direkcija trke je ustanovila da su obojica preterali, ali da je Markes delovao u skladu sa pravilima, a Rosi nije. Zbog toga je Italijan dobio tri kaznena boda zbog nemarne vožnje, što je u kombinaciji sa jednim koji je dobio u Mizanu dovelo do toga da će na poslednjoj trci sezone, 8. novembra u Valensiji, startovati sa začelja.

Mediji koji su prisustvovali trci u Sepangu čak su tvrdili da je Lorenco želeo da kaže svoje mišljenje o incidentu direkciji trke, iako nije mogao da ga vidi pošto je bio daleko ispred njih dvojice. U poslednjem obrtu, italijanski mediji, koji su čak napali Rosija u ponedeljak, sada tvrde da je Lorenco napravio pakt sa Markesom po kojem bi mu vozač Repsol Honde pomogao na stazi “Rikardo Tormo” pre deset dana.

“Zvanično negiramo da je bilo ikakvog sastanka ili pakta Horhea Lorenca i Marka Markesa, to su neosnovane informacije koje su preuzeli italijanski mediji od ‘La Republike’. Pošto ne želimo da dolivamo ulje na vatru, samo želimo da ponovimo svoje nezadovoljstvo takvim glasinama koje nisu proverene pre nego što su puštene u javnost. Ponavljamo još jednom da su sve informacije koje su objavljene apsolutno netačne”, stoji u saopštenju, “Takođe, negiramo da je Horhe Lorenco bio u direkciji trke posle Velike nagrade Malezije kao što su pojedini mediji preneli, što je Horhe sam pojasnio tokom konferencije za štampu”.

Komentari / 0

Ostavite komentar