Парадокс: Месија више цијене Бразилци од Аргентинаца!

Омалени Аргентинац убедљиво је победио у анкети спроведеној међу 20 тренера бразилске Серије А, док Нејмар није добио ни глас.

Фудбал 30.10.2015 | 14:00
Парадокс: Месија више цијене Бразилци од Аргентинаца!

Ривалитет између Бразила и Аргентине постоји на свим нивоима, а најизраженији је у спорту, односно фудбалу.

Међутим, величина Лионела Месија, "десетке" Барселоне и "Гаучоса", толика је да је 14 од 20 тренера клубова бразилске Серије А, на питање магазина "Глобо Еспорте" о томе кога би првог довели у свој клуб да могу, гласало за Аргентинца.

За Португалца Кристијана Роналда, нападача Реал Мадрида, гласала су петорица тренера, између осталих и бивши селектор Бразила, Мано Менезес, док је шеф струке Спорта, Фалкао, одбио да одговори на ово питање.

Занимљиво, ниједан од тренера није гласао за капитена "Селекаа" и аса Барселоне, Нејмара.

Али, то као да није случајност за Јужноамериканце и не само њих. Парадоксално, Меси је у Аргентини константно на удару јавности и навијача, слови за главног кривца што фудбалска репрезентација није добила последња два велика финала која је играла, Светског првенства и Копа Америка, док га комшије веома цене и поштују.

Примера ради, иако че већ четири пута биран за најбољег фудбалера света у избору ФИФА и "Франце Фоотбалл" магазина, Меси је само једном (!?) био проглашен за најбољег спортисту Аргентине, 2011. године. У годинама пре и после тога, ово признање узимали су атлетичар Херман Кјаравиљо, голфер Анхел Кабрера, бициклисти Хуан Курушет и Валтер Перез, играч хокеја на трави Лусијана Ајмар, боксери Серхио Мартинез и Маркос Мајдана, а актуелни спортиста те земље је играч пола, Адолфо Камбијасо.

Но, да наставимо дискусију, ко би био ваш први избор да вам богати власник клуба каже да имате све паре овог света за фудбалера ког желите?

Омалени Аргентинац убедљиво је победио у анкети спроведеној међу 20 тренера бразилске Серије А, док Нејмар није добио ни глас.

Коментари / 0

Оставите коментар