Мандић: Нема дилеме, свргнућемо Мила!

"Припремамо велике скупове који ће довести до коначног циља, тј. испуњења наших захтева, али не само скупове, већ и одређене видове грађанске непослушности", истакао је Андрија Мандић говорећи о најављеном протесту ју Херцег Новом.

Регион 29.10.2015 | 16:00
Мандић: Нема дилеме, свргнућемо Мила!

Након тешких протеста и нереда који су недавно потресли Подгорицу, Демократски фронт заказао је нов "напад" на власт и то у Херцег Новом. Протестни скуп заказан је у суботу, а шта он значи за Црну Гору објашњавају за наш портал чланови опозиције.

"Прво ћемо као демократски фронт одржати протест у једном од најважнијих градова за опозицију, а то је Херцег Нови, упознаћемо их са досадашњим дешавањима и представићемо план наших даљих акција, које ће почивати на ваниснтитуционалним методама борбе", рекао је председник Нове српске демократије Андрија Мандић.

Херцег Нови је први у низу градова, најављује он, након чега ће Демократски фронт обићи све веће градове у Црној Гори.

"Када будемо прикупили све појединачне енергије, онда ћемо ту енергију усмерити према Подгорици, како бисмо на крају, не само кроз протесте, него и кроз одређене видове грађанске непослушности, склонити диктатора и аутократски режим", наглашава Мандић.

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић објашњава да је се свргавање Мила Ђукановића на власти не доводи у питање, већ да ће се тај тренутак ускоро и догодити.

"Ми немамо дилему да ћемо свргнути Ђукановића са власти. Наш план је да одржимо протестни скуп у Херцег Новом, који ће се затим наставити у свим великим градовима Црне Горе, а чији ће завршетак бити у Подгорици, где ће бити организован још један велики скуп", истиче Кнежевић.

Подсетимо, на протесту у Подгорици који се догордио 24. октобра повређено је више од 120 грађана, полиција је испаљивала димне бомбе, одјекивали су пуцнњи и екплозије подгоричким улицама, а посланици ДФ-а Андрија Мандић и Славен Радуновић завршили су у затвору.

Извор: Србија данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сббс

29.10.2015 16:47

Боме теско...не вјерујем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

29.10.2015 17:00

Наравно да ћете га отјерати. Доста га је. Сморио је Црну Гору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митровдан

29.10.2015 18:02

Скините га до Митровдана

ОДГОВОРИТЕ