Mandić: Nema dileme, svrgnućemo Mila!

"Pripremamo velike skupove koji će dovesti do konačnog cilja, tj. ispunjenja naših zahteva, ali ne samo skupove, već i određene vidove građanske neposlušnosti", istakao je Andrija Mandić govoreći o najavljenom protestu ju Herceg Novom.

Region 29.10.2015 | 16:00
Mandić: Nema dileme, svrgnućemo Mila!

Nakon teških protesta i nereda koji su nedavno potresli Podgoricu, Demokratski front zakazao je nov "napad" na vlast i to u Herceg Novom. Protestni skup zakazan je u subotu, a šta on znači za Crnu Goru objašnjavaju za naš portal članovi opozicije.

"Prvo ćemo kao demokratski front održati protest u jednom od najvažnijih gradova za opoziciju, a to je Herceg Novi, upoznaćemo ih sa dosadašnjim dešavanjima i predstavićemo plan naših daljih akcija, koje će počivati na vanisntitucionalnim metodama borbe", rekao je predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Herceg Novi je prvi u nizu gradova, najavljuje on, nakon čega će Demokratski front obići sve veće gradove u Crnoj Gori.

"Kada budemo prikupili sve pojedinačne energije, onda ćemo tu energiju usmeriti prema Podgorici, kako bismo na kraju, ne samo kroz proteste, nego i kroz određene vidove građanske neposlušnosti, skloniti diktatora i autokratski režim", naglašava Mandić.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević objašnjava da je se svrgavanje Mila Đukanovića na vlasti ne dovodi u pitanje, već da će se taj trenutak uskoro i dogoditi.

"Mi nemamo dilemu da ćemo svrgnuti Đukanovića sa vlasti. Naš plan je da održimo protestni skup u Herceg Novom, koji će se zatim nastaviti u svim velikim gradovima Crne Gore, a čiji će završetak biti u Podgorici, gde će biti organizovan još jedan veliki skup", ističe Knežević.

Podsetimo, na protestu u Podgorici koji se dogordio 24. oktobra povređeno je više od 120 građana, policija je ispaljivala dimne bombe, odjekivali su pucnnji i ekplozije podgoričkim ulicama, a poslanici DF-a Andrija Mandić i Slaven Radunović završili su u zatvoru.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sbbs

29.10.2015 16:47

Bome tesko...ne vjerujem...

ODGOVORITE
Name

klapac

29.10.2015 17:00

Naravno da ćete ga otjerati. Dosta ga je. Smorio je Crnu Goru!

ODGOVORITE
Name

Митровдан

29.10.2015 18:02

Скините га до Митровдана

ODGOVORITE