У акцији „Липстицк“ ухапшене три особе

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су у оперативној акцији „Липстицк“, на ширем подручју Сарајева слободе лишили три особе и претражили објекте на три локације.

Босна и Херцеговина 27.10.2015 | 10:05
У акцији „Липстицк“ ухапшене три особе

Наведене активности реализоване су по налозима Жупанијског суда у Сарајеву и Жупанијског тужитељства Жупаније Сарајево, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Жупаније Сарајево.

Акција је резултат вишемјесечне истраге коју су истражиоци СИПА-е провели под надзором Жупанијског тужилаштва.

Слободе су лишене особе иницијала С.К. (1984), О.Н. (1978) и М.Ш. (1989) због постојања основа сумње да су починили казнено дјело организованог криминал, у свези са казненим дјелом навођење на проституцију и казненим дјелом прање новца Казненог закона ФБиХ.

Наведене особе сумњиче се да су учествовале у организовању или вођењу активности у свези са пружањем сексуалних услуга на подручју Жупаније Сарајево и шире, тако што су остваривали контакте са корисницима и посредовали у договорима за пружање сексуалних услуга, а затим су на договорено мјесто превозили особе које су пружале сексуалне услуге и долазили по њих. Првоосумњичени је за наведене услуге наплаћивао 50% од договореног износа, чиме је стекао знатну противправну имовинску корист.

Током претраге пронађени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, и то: мобилни телефони, СИМ картице, одређени новчани износ, два комада ватреног оружја са стрељивом и други предмети.

Особе лишене слободе приведене су у службене просторије СИПА-е гдје се криминалистички обрађују, након чега ће, уз извјштај о постојању основа сумње о почињеном казненом дјелу и починитељима, бити предате на даље поступање Жупанијском тужилаштву Жупаније Сарајево.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОПЕТ

27.10.2015 09:16

Опет ситне рибице. Само да би се оправдао разлог постојања СИПЕ. Не кажем ја да ове не треба хапсити, напротив, али дајте људи почните да чистите рибу од главе. Народ (а народ је главни судија) неће вам вјеровати све дотле док не почнете "сјећи главе" главној криминалној хоботници, званој корумпирани и криминализовани политичари. На жалост, они вас у СИПИ постављају и дају налоге кога ћете хапсити, тако да се никад неће десити да дају налоге за хапшење самих себе. А и зашто би. Према томе: КАКО СТВАРИ СТОЈЕ ОПЕТ ЋЕ НАРОД МОРАТИ ДА УЗМЕ СВОЈУ СУДБИНУ У ВЛАСТИТЕ РУКЕ И ПОМЕТЕ САМ КРИМИНАЛНИ ПОЛИТИЧКИ ВРХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НПР.

27.10.2015 09:24

На примјер Шпирић за утају ПДВ-а

Name

Рудар ИИИ смјена

27.10.2015 09:21

А кад ће на ред да дође криминал који је почињен поклањањем Рудника олова и цинка код Сребренице. Поуздано знам да имате спреман досије. ШТА ЧЕКАТЕ. ДА КРИВИЧНА ДЈЕЛА ЗАСТАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

27.10.2015 11:32

Кад це поцети хапсити за мито унутар полициских редова незаконити пријеми у радне односе ,пријеми кадета који не испуњавају увјете гдје се на те околности узима и по 20000км.А о унапредјењима премјестајима и циновањима сувисно је прицати.

ОДГОВОРИТЕ