U akciji „Lipstick“ uhapšene tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u operativnoj akciji „Lipstick“, na širem području Sarajeva slobode lišili tri osobe i pretražili objekte na tri lokacije.

Bosna i Hercegovina 27.10.2015 | 10:05
U akciji „Lipstick“ uhapšene tri osobe

Navedene aktivnosti realizovane su po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su istražioci SIPA-e proveli pod nadzorom Županijskog tužilaštva.

Slobode su lišene osobe inicijala S.K. (1984), O.N. (1978) i M.Š. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizovanog kriminal, u svezi sa kaznenim djelom navođenje na prostituciju i kaznenim djelom pranje novca Kaznenog zakona FBiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su učestvovale u organizovanju ili vođenju aktivnosti u svezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Županije Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50% od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Tokom pretrage pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja sa streljivom i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će, uz izvjštaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, biti predate na dalje postupanje Županijskom tužilaštvu Županije Sarajevo.

(Nezavisne novine)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

OPET

27.10.2015 09:16

Opet sitne ribice. Samo da bi se opravdao razlog postojanja SIPE. Ne kažem ja da ove ne treba hapsiti, naprotiv, ali dajte ljudi počnite da čistite ribu od glave. Narod (a narod je glavni sudija) neće vam vjerovati sve dotle dok ne počnete "sjeći glave" glavnoj kriminalnoj hobotnici, zvanoj korumpirani i kriminalizovani političari. Na žalost, oni vas u SIPI postavljaju i daju naloge koga ćete hapsiti, tako da se nikad neće desiti da daju naloge za hapšenje samih sebe. A i zašto bi. Prema tome: KAKO STVARI STOJE OPET ĆE NAROD MORATI DA UZME SVOJU SUDBINU U VLASTITE RUKE I POMETE SAM KRIMINALNI POLITIČKI VRH.

ODGOVORITE
Name

NPR.

27.10.2015 09:24

Na primjer Špirić za utaju PDV-a

Name

Rudar III smjena

27.10.2015 09:21

A kad će na red da dođe kriminal koji je počinjen poklanjanjem Rudnika olova i cinka kod Srebrenice. Pouzdano znam da imate spreman dosije. ŠTA ČEKATE. DA KRIVIČNA DJELA ZASTARE.

ODGOVORITE
Name

Snouden

27.10.2015 11:32

Kad ce poceti hapsiti za mito unutar policiskih redova nezakoniti prijemi u radne odnose ,prijemi kadeta koji ne ispunjavaju uvjete gdje se na te okolnosti uzima i po 20000km.A o unapredjenjima premjestajima i cinovanjima suvisno je pricati.

ODGOVORITE