Сирија: Не зна се гдје је 50 тона муниције

После више од недељу дана пошто су САД из ваздуха над Сиријом избацили велику количину муниције намењене тзв. Умереној сиријској опозицији, остаје нејасно код кога је та пошиљка завршила, извештавају руски електронски медији, позивајући се на америчку штампу.

Свијет 24.10.2015 | 17:30
Сирија: Не зна се гдје је 50 тона муниције

Лидери две водеће арапске оружане формације саопштили су да нису добили никакву помоћ у наоружању и изразили сумњу да су њу добиле било које друге арапске снаге, наводи ТАСС.

ТВ "Раша тудеј" (Руссиа Тодаy, РТ), подсећа да је Пентагон навео да је пошиљка избачена из авиона 11. октобра била намењена "Сиријским демократским снагама", савезу Арапа и Курда који се бори против "Исламске државе" (ИС) у граду Раки.

За постојање тог савеза сазнало се само неколико сати пре првог избацивања пошиљке, наводи руска сателитска ТВ.

Новоформирану коалицију чине племенска арапска милиција Ал-Санадид, хришћанска група која се назива Асирски војни савет, здружена курдско-арапска група код Раке Буркан ал-Фурат (Вулкан Еуфрата), као и снажни курдски Одреди народне самоодбране (YПГ), чији број остале формације по "Вашингтон посту" премашује четири пута.

Медијски холдинг "Меклачи" (МцЦлатцхy), који издаје тридесетак листова у 15 америчких држава, пренео је изјаве командира одреда Ал-Санадид и Лива Тувар ал-Рака да нису добили помоћ у оружју.

"Ми нисмо добили и није уопште јасно (да ли ћемо)", рекао је лидер Ал-Санадида Бандар ал-Хумајди.

"Можда наши партнери, Курди, јесу", додао је његов отац, лидер племена Шамар, шеик Хумајди Дахам ал-Хади.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

24.10.2015 15:38

Појео их Мрак!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бум

24.10.2015 22:56

Експлодирало у ваздуху док је падало на копно,Рус га погодио!