Мото ГП: Педроси пол-позиција, Роси испред Лоренца!

Возач Репсол Хонде Дани Педроса освојио је пол позицију пред претпоследњу трку сезоне краљевске класе Мото ГП шампионата, Велику награду Малезије.

Остали спортови 24.10.2015 | 14:40
Мото ГП: Педроси пол-позиција, Роси испред Лоренца!

Педроса је до прве пол позиције још од прошлогодишње трке на стази „Каталуња“ дошао кругом од 1:59.053 минута у Сепангу.

Уз искусног Шпанца у првом реду на старту трке, у недељу у 8 часова по нашем времену, наћи ће се његов тимски колега Марк Маркес и Валентино Роси на Јамахи.

Педроса је током квалификација у Сепангу био веома доминантан, а остали возачи нису успели ни да му приђу. Велику борбу водили су Маркес, Роси и Лоренцо, која је у појединим тренуцима била на ивици, из ње је бранилац титуле изашао као победник. У окршају двојице возача који се боре за титулу, ’Доктор’ је био бољи од Лоренца, што само гарантује сјајну трку у недељу.

Лоренцо је током суботњих слободних тренинга имао два пада, потпуно некарактеристична на њега, а Роси и Маркес су свој вербални рат пренели на стазу. Италијан је све време током тренинга одбијао да га млади Шпанац прати, због чега би се сваки пут када би га приметио иза себе усправио и бесно пустио да прође. Срећом по обојицу, то није имало никакав утицај на резултате квалификација.

Колико је Педроса био доминантан говори податак да је квалификације завршио са четири десетинке предности у односу на Маркеса, док је Роси био две и по десетинке даље. Лоренцо је морао да се задовољи четвртим местом, са само 11 хиљадитинки заостатка у односу на Росија, а скоро пола секунде испред Кала Крачлоуа на Хонди екипе ЛЦР. Иза су следили возачи Дукатија Андреа Јаноне и Андреа Довициозо и Маверик Вињалес на Сузукију, а прву десеторицу комплетирали су возач Јамахе Тех 3 Бредли Смит и Ектор Барбера на мотору Авинтије.

Коментари / 0

Оставите коментар