Moto GP: Pedrosi pol-pozicija, Rosi ispred Lorenca!

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa osvojio je pol poziciju pred pretposlednju trku sezone kraljevske klase Moto GP šampionata, Veliku nagradu Malezije.

Ostali sportovi 24.10.2015 | 14:40
Moto GP: Pedrosi pol-pozicija, Rosi ispred Lorenca!

Pedrosa je do prve pol pozicije još od prošlogodišnje trke na stazi „Katalunja“ došao krugom od 1:59.053 minuta u Sepangu.

Uz iskusnog Španca u prvom redu na startu trke, u nedelju u 8 časova po našem vremenu, naći će se njegov timski kolega Mark Markes i Valentino Rosi na Jamahi.

Pedrosa je tokom kvalifikacija u Sepangu bio veoma dominantan, a ostali vozači nisu uspeli ni da mu priđu. Veliku borbu vodili su Markes, Rosi i Lorenco, koja je u pojedinim trenucima bila na ivici, iz nje je branilac titule izašao kao pobednik. U okršaju dvojice vozača koji se bore za titulu, ’Doktor’ je bio bolji od Lorenca, što samo garantuje sjajnu trku u nedelju.

Lorenco je tokom subotnjih slobodnih treninga imao dva pada, potpuno nekarakteristična na njega, a Rosi i Markes su svoj verbalni rat preneli na stazu. Italijan je sve vreme tokom treninga odbijao da ga mladi Španac prati, zbog čega bi se svaki put kada bi ga primetio iza sebe uspravio i besno pustio da prođe. Srećom po obojicu, to nije imalo nikakav uticaj na rezultate kvalifikacija.

Koliko je Pedrosa bio dominantan govori podatak da je kvalifikacije završio sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Markesa, dok je Rosi bio dve i po desetinke dalje. Lorenco je morao da se zadovolji četvrtim mestom, sa samo 11 hiljaditinki zaostatka u odnosu na Rosija, a skoro pola sekunde ispred Kala Kračloua na Hondi ekipe LCR. Iza su sledili vozači Dukatija Andrea Janone i Andrea Doviciozo i Maverik Vinjales na Suzukiju, a prvu desetoricu kompletirali su vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Ektor Barbera na motoru Avintije.

Komentari / 0

Ostavite komentar